(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Welkom bij het derde en voorlaatste deel van het kweekavontuur van Zengrower met HighCloudz van Green House Seeds. We tellen de negende kweekweek oftewel de vierde week van de bloeifase. Ondanks het voedingsoverschot tijdens de strekkende fase zien we de toppen steeds groter worden. HighCloudz blijkt zeer frosty en onthult een intens terpenenprofiel.

Week negen

Het is alweer de vierde bloeiweek voor de HighCloudz en de toppen groeien goed. De bovenste bladeren zien er niet zo goed uit vanwege het teveel aan stikstof maar de nieuwe bladeren ogen weer gezond. Ik ben blij dat het de bloei niet heeft vertraagd, en ik ben vanaf nu extra voorzichtig om haar niet te overvoeden.

De geur van deze plant is verbazingwekkend! Het is zuur en citroen-achtig en erg kruidig, bijna als versgemalen peper. Ik heb nog nooit eerder een plant met dit terpenenprofiel gekweekt en ik kijk nu al uit naar het rookverslag 😁 De kleinere planten hebben dezelfde aroma, met een vleugje snoep.

Voor nu is er niet veel meer te zeggen, mijn plan is om haar de rust en stilte te geven om wat mooie bloemen te laten groeien ☘️✌️

Week tien

De plant is druk bezig geweest met het ontwikkelen van haar toppen en nu nemen ze niet alleen toe in aantal, maar ook in grootte! De bovenste toppen worden met de dag groter en onder het bladerdak vormen ook de kleinere zijtakken vele toppen. De geur is superlekker! Het is nu iets minder peperig en ik bespeur steeds meer zoete tonen. Wat ben ik enthousiast over dit terpenenprofiel 👌

Sommige van de bovenste bladeren zien er behoorlijk aangetast uit door de stikstofverbranding, maar gelukkig zijn er nog steeds veel gezonde bladeren over om stagnatie in de groei te voorkomen. Ik vind het ook een teken van sterke genetica dat een plant zoveel veerkracht heeft om vergissingen van de kweker op te vangen ✌️ Ik heb deze week ook weer een kort filmpje gemaakt van de dame ‘in actie’.

Week elf

Het is de zesde week van de bloeifase en nu staan mijn planten echt volop in bloei! Tot nu toe groeiden de toppen langzaam (of niet zo snel als ik wilde 😜) maar nu beginnen ze echt dikker te worden! De geur is sterk en het aroma blijft uren hangen, nadat ik de deur van de kweekkast heb geopend.

Het is op de foto’s nog niet zo zichtbaar, maar de trichomen groeien volop op de waaiervormige bladeren. Ik heb een paar HighCloudz kweekverslagen gezien waarbij de bladeren volledig bedekt waren met witte kristallen en ik hoop dat deze dame net zo ‘frosty’ wordt.

Nu de temperaturen beginnen te stijgen, stijgt ook de luchtvochtigheid in huis. Ik houd de airco permanent aan in de kamer. Niet zozeer voor de temperatuur, maar het houdt de lucht lekker droog.

Week twaalf

De HighCloudz doet het goed, de toppen worden elke dag groter en de harsproductie is overvloedig. Dit lijkt een goede soort voor extracties en ik ben van plan om er wat rosin van te persen. Maar laten we niet op de zaken vooruitlopen. We hebben nog een paar weken te gaan voor de oogst 😉

De geur van de plant is erg sterk, zoet en peperig, en ik moet voorzichtig zijn met het te lang open laten van de deur want anders ruikt het hele huis naar wiet 😊 In deze fase moet ik mijn handen bijna op mijn rug binden en haar gewoon in alle rust laten bloeien.

Er waren plotseling veel zwarte vliegen in de kast. Ze kunnen in dit stadium niet te veel schade aan de plant aanrichten, maar ik wil niet dat deze beestjes in de toppen terechtkomen. Ik heb een paar vliegenvallen geplaatst om te zorgen dat de plaag niet uit de hand loopt ✌️☘️😊

In het bladerdek worden de toppen echter mooi en frosty! De lagere toppen beginnen ook elke dag groter te worden. De laatste fase gaat nu in maar over het afbloeien en natuurlijk de oogst rapporteer ik volgende week in het laatste deel van dit kweekavontuur met HighCloudz. Ondertussen is hier nog een filmpje van de dame in week twaalf. Tot volgende week!

Zengrower

(advertentie)