(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Hebben wij even een mooi kweekverhaal voor je om het weekend mee in te gaan! Grow_Bro_NL kweekte namelijk vier Granddaddy Purple planten onder zijn quantum board en wel met een oogverblindend resultaat! Eén van de planten kreeg schitterende paarse toppen en allemaal hebben ze een bizarre hoeveelheid trichomen. Afijn, kijk zelf maar want we hebben foto’s van elke week van de kweek. 

Week 1

Vier Granddaddy Purple zaden van Hy-Seeds (tot 4-06-2021 krijg je 15% korting + 2 gratis zaden met de code: CNNBS) laten ontkiemen en in kleine potjes aarde gezet voor de eerste weken. Alle vier de wietzaadjes kwamen zonder problemen uit.

Week 2

Van de vier GDP plantjes heb ik er drie die duidelijk wat sterker zijn en één die wat zwakker is en waar ik daarom niet verder mee ga. Precies zoals de vorige vier GDP zaden eigenlijk, maar ik vind het nog te vroeg om te stellen dat je met deze zaden 25% kans hebt op een zwakkere dame, dus we gaan vrolijk verder. Ik heb ze zojuist in wat Batmix verpot, die ik vooraf heb gespoeld om de direct opneembare mineralen eruit te krijgen. Zo hebben de wortels een wat gastvrijere omgeving. Ze lijken het prima te doen en zijn gezonde plantjes. Afgezien misschien van wat paarse kleur op de stammetjes, maar dat komt waarschijnlijk door de rijke voeding in de Batmix.

Week 3

Niet veel te vertellen deze week. Ik heb de planten getopt en wat getraind en merk dat ze supersnel herstellen. Vanwege de voedingsrijke Batmix heb ik net voor het eerst compostthee gebrouwen met zelfgemaakte melasse en zeewier die ik ook zelf uit zee gevist heb. We gaan zien wat het gaat doen… De plant op de rechterfoto hieronder is een oudere plant en niet al te happy met de kokos. Ik zal haar wel afbloeien maar denk niet dat ik nog een keer op kokos zal kweken.

Week 4

Week vier was een rustige week en de dames vinden de compostthee geweldig! Ze zien er zo mooi groen en gezond uit, dat ik de tijd heb om gewoon van ze te genieten zonder dat ik iets hoef te fixen. Ik ben tot over mijn oren verliefd op deze organische kweekronde! De planten worden nu op 12/12 gezet zodat we gaan zien hoever ze zullen strekken. Ik heb ze nog wat gebogen en getraind en hoop op mooie toppen!

Week 5

Na bijna één week op 12/12 zijn er nog geen bloeiverschijnselen te zien, dus tellen we deze week als de vijfde week van de groeifase. Het duurt misschien wat langer omdat ik deze keer vergeten ben om de planten 48 uur in het donker te zetten. Dat doe ik normaal altijd voordat ik op 12/12 overga maar dat ben ik deze keer vergeten. De dames staan er nog steeds gezond en groen bij en ik denk dat dat een mooie start is van de bloeifase. Ze krijgen ENORME schutbladeren dus ik zal moeten ontbladeren 😉 De foto’s hieronder zijn van vlak voor het ontbladeren.

Week 6

Ik heb een mutant tussen de planten! Nou, voor alles is een eerste keer. Op het eerste gezicht dacht ik aan een polyploïde plant maar na een second opinion blijkt het cristaat te zijn. Een beetje een ongewenste k*tmutatie eigenlijk die voor een mindere oogst zou zorgen maar we gaan het zien. Ik kweek de plant gewoon door tot aan de oogst al is het maar voor de ervaring. Wel leuk om te zien uiteindelijk.

Week 7

En we zijn van start! De gemuteerde dame was een week eerder in zichtbare bloei dan de rest maar die zijn nu ook aan het bloeien. Er groeit een andere top naast de gemuteerde top dus ik ben benieuwd hoe dat verder zal ontwikkelen. Qua gezondheid doen de planten het nog steeds voorbeeldig, afgezien van de plant op kokos die steeds verder achterblijft. Ik denk dat kokos gewoon niets voor mij is. De planten krijgen nog steeds alleen compostthee tot ze er hongerig uit gaan zien. Ik heb de planten vlak voor de bloei nog een keer besproeid ook met de compostthee en dat heeft vruchten afgeworpen!

Week 8

Het lijkt erop dat ik gezegend ben met deze Granddaddy Purple van Hy-Seeds want ze laten nu al prachtige paarse toppen zien. Ik vind het supertof dat ik een GDP fenotype heb met paarse toppen, want ik zie vaak genoeg GDP planten die gewoon groen blijven. Laten we hopen dat het zo doorgaat!

Week 9

Jawel! De paarse dame wordt paarser en paarser en ik vind het geweldig! Ik hoop dat ik een paar prachtige foto’s van paarse toppen kan maken! Qua werkzaamheden heb ik niet veel gedaan deze week. Alleen heb ik wat takken verder gebogen om wat meer licht in het bladerdek te krijgen. Ik heb wel het gevoel dat de quantumboard wat kracht te kort komt op een vierkante meter, dus ik hoop dat ik snel een wat krachtiger kweeklamp kan bestellen.

Week 10

Grappig, van de twee beste planten heeft eentje paarse toppen en de ander paarse bladeren. Bij beide planten is de structuur van de toppen en de plaatsing op de stam hetzelfde. De plant met de paarse bladeren was niet getopt maar de zijtakken groeien wel op dezelfde hoogte als de hoofdtop, dus ik verwacht geen dikke knuppels. Ik heb echter wel het gevoel dat deze golfballen van toppen zo hard zullen worden als het een goede indica betaamt. Ik ben ondertussen begonnen met het geven van Alga Bloom en Green Sensation omdat ik daar eerder goede resultaten van gehad heb. Ook put het de Batmix niet uit, want die wil ik graag gaan hergebruiken. De foto’s bewijzen dat de voeding werkt, want overal zitten dikke plakkerige trichomen!

Week 11

Deze week is er niet veel verandering. Ik heb het gevoel dat de dames langzaam vertragen en meer en meer trichomen aanmaken. De toppen worden niet veel groter meer maar zie ze wel meer ovaal worden nu dan de ronde golfballen die ze eerder waren. Zullen we nog dikkere toppen gaan zien?

Week 12

Oh dames, wat een geweldige kleuren laten jullie zien! Helaas voor de foto’s wordt de paarse kleur een beetje bedekt door de vele trichomen. Ik weet zeker dat deze wietsoort geweldig zou zijn voor rosin, hasj of wat voor extract dan ook. Een overvloed aan frosty toppen. Qua training had ik het beter kunnen doen maar dat komt wel in mijn volgende kweek. De planten waren een plezier om te kweken, de hele tijd blakend van gezondheid en ik had me geen andere fenotypes kunnen wensen. Behalve dat de toppen wat groter hadden mogen zijn, maar dat komt waarschijnlijk door mijn lamp. Omdat de trichomen allemaal wittig zijn en sommigen paars en wat amberkleurige hier en daar, begin ik met spoelen. Het is erg jammer dat ik niet verder op de trichomen kan inzoomen want ze zijn prachtig om te zien!

Week 13 (oogst)

Ik heb de oogst nog niet gewogen, aangezien het nog te drogen hangt. Ik heb de hele planten daarvoor ondersteboven gehangen. Ik heb al wel wat kunnen proeven van een eerder geoogste plant die niet zo goed ging, en de mutant. De oogst van die planten viel erg tegen in vergelijking met deze twee, maar de smaak is heerlijk! Rood zomerfruit, bessen en een aards aroma. Het is superlekkere wiet en herinnert me aan die bubblelicious kauwgom van vroeger. Ook zeer tevreden over de Batmix, die we zeker weer gaan gebruiken, maar de kweek op kokos is mislukt en de mutant heeft erg weinig opgeleverd, afgezien van veel knipwerk. De goede feno’s zijn makkelijk te knippen en hebben een bizarre hoeveelheid trichomen en kogelharde toppen. Het laatste woord is vast nog niet over Hy-Seeds Granddaddy Purple gezegd, en ik denk dat het zeker een blijvertje is!

Grow_Bro_NL

15% korting + 2 gratis zaden!

Heb je na het lezen van dit verslag van Gro_Bro_NL zin gekregen om zelf ook met Granddaddy Purple van Hy-Seeds aan de gang te gaan? Op Hy-Seeds.nl krijg je tot 4-06-2021, 15% korting + 2 gratis zaden als je de actiecode CNNBS gebruikt bij je bestelling. Graag gedaan, en veel plezier met Granddaddy Purple!

(advertentie)