(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)
Bloei rood licht wiet

Zo’n anderhalve maand geleden publiceerden we op CNNBS het indrukwekkende kweekverhaal van Test@ment. Met de kweekverlichting van Rubol haalde hij al zeer mooie resultaten, maar de uitdaging was om de 2 gram per Watt grens te doorbreken. Dat is nu gelukt, en in dit interview vertelt hij onder veel meer hoe hij dat precies flikte.

Hi Test@ment, het is alweer even geleden. Is het je gelukt om met de Power Kush (Hy-Seeds) de 2 gram per Watt te behalen onder de LED verlichting van Rubol?

De ronde met de Power Kush was een daverend succes. De weegschaal gaf 2057 grammen aan en dat uit een ruimte van 120 bij 120 cm, met maar drie (ipv vier) reflecterende wanden. Dat is dus één wand minder! Hiervoor heb ik 995 Watt aan Rubol LED verlichting ingezet, wat uiteindelijke resulteerde in een eindscore van 2,07 gram per Watt! Met een dergelijke oogst kan deze grower prima leven. Uiteraard blijf ik altijd op zoek naar manieren om nog meer en een nog beter medicijn te maken.

▲ 2057 gram van 995 Watt aan LED vermogen is 2,07 gram per Watt!

Voor je laatste kweek heb je voor een andere licht-setup gekozen? 

Klopt. Omdat het een ‘voorjaarskweek’ zou worden, koos ik ervoor om met wat minder vermogen aan de slag te gaan. Dit met het oog op mogelijke temperatuurproblemen vanwege de aankomende zomerse temperaturen. Hiermee rekening houdende had ik de volgende setup: 2 stuks MCP 12 met een totaal vermogen van 400 Watt. Als kers op de taart heb ik een Rubol Josephine Red / Far Red van 48 Watt in het midden van de ruimte gehangen om extra diep- en ver-rood aan het spectrum toe te voegen. Tevens voer ik met deze spot ochtend- en avondrood simulaties uit, om de dames extra te verwennen en de natuur zo goed mogelijk na te bootsen. De pot is deze kweek iets groter geworden en bevat nu 500 liter aan aarde.

▲ Setup Test@ment: 448 Watt met 2x Rubol MCP 12 en Josephine Red / Far Red van 48 Watt

Hoe verliep deze kweek met de nieuwe setup met Rubol LED verlichting?

Deze kweek ben ik de dames heel bewust heel rustig gaan voeden. Een pot van dergelijk formaat als deze zorgt natuurlijk voor een enorme buffer aan voeding. De fertometer liet lange tijd zien dat er nog voldoende in de aarde aanwezig was.

▲ Ochtend- en avondrood simulatie met Rubol Josephine Red / Far Red van 48 Watt

En aangezien je het verlies door verbrande bladpunten (door te veel voeding, red.) aan het eind van de rit in grammen betaalt, had ik daar natuurlijk geen behoefte aan. Deze gehele kweek is de EC van het voedingswater daarom niet boven de 1,4 uitgestegen. Zoals op onderstaande foto te zien is zijn er deze kweek tensiometers en flessen bijgekomen om de dames van voldoende vocht te voorzien. Door het voedingswater in de fles te gieten geef je zeer gemakkelijk van onderaf water.

▲ Het mooi egale toppenveld van Test@ment

Rondje door de tent

 

Heb je voordelen ondervonden van de toevoeging van de Rubol Josephine Red / Far Red en of ochtend- en avondrood simulaties?

Een van de eerste dingen die me opvielen was de snelheid waarmee de dames wakker werden. De bladeren van de dames staan binnen enkele minuten al vrolijk omhoog richting de LED. Ik zag dat vooral de delen die recht onder de Josephine Red / Far Red spot stonden een meer vertakte opbouw kregen. Helemaal opvallend was dat de toppen recht onder de spot ongeveer 15% zwaarder bleken dan de toppen van hetzelfde formaat in de hoeken van de ruimte. De enige verklaring die ik hiervoor heb is dat de dames in de hoeken minder diep- en ver-rood hebben ontvangen.

Al met al ben ik er dan ook van overtuigd dat met de toevoeging van de Rubol Josephine Red / Far Red grote voordelen te behalen zijn, de toppen liegen er niet om. Ik zal dit in de toekomst vast en zeker nog eens testen maar dan met stekken in plaats van zaadplanten.

▲ Dikkere en zwaardere toppen met de Rubol Josephine Red / Far Red

Nog een rondje door de tent

 

En dan natuurlijk de vraag die iedereen beantwoord wil zien, hoeveel heb je geoogst?

Na 75 dagen op 12/12 en 57 dagen van zichtbare bloei was de opbrengst als volgt. 719 gram van 448 Watt, dat is 1,6 Gram per Watt! Ik mag zeker niet klagen, met zulke cijfers op de weegschaal…

Een laatste video van de dames

Ik mag niet klagen, al denk ik wel dat met deze setup ook 2 gram per watt haalbaar moet zijn. Deze dames zijn meteen na het verpotten op 12/12 gegaan, terwijl ze eigenlijk wel een dag of 5 op 18/6 hadden mogen staan. De ruimte was dan wat voller geweest en de uiteindelijke oogst was in dat geval ook groter geweest. Terugkijkend op deze kweek ben ik zeer tevreden over het resultaat wat mij weer tot een happy grower maakt.

▲ 719 gram van 448 Watt is 1,6 gram per Watt

(advertentie)