(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

De OG Double Bubble van Bassie hebben er op het moment vijf bloeiweken op zitten, en produceren een veelheid aan trichomen. Helaas moest het échte schwazzen gestaakt worden, omdat de dames het groeien na de omschakeling naar 12/12 wel heel snel opgaven. Desondanks is het bloeifeest in Bassies binnentuin in volle gang!

Hallo, Bassie Basic hier. Je leest een nieuw verslag van mijn geschwazzde OG Double Bubble miniatuur jungle.  Maar eerst even het volgende; twee weken geleden liet ik weten dat je je nog tot deze publicatie kon aanmelden voor de Plagron weggeefactie. Iedereen die nu nog reageert is dus helaas te laat. Op dit moment gooi ik alle namen op een hoop om er een winnaar uit te loten. Wie dat is maak ik op Facebook bekend, en krijgt persoonlijk bericht van me. Let dus even op je binnengekomen berichten als je meegedaan hebt.

Bloemetjes buiten

De afgelopen weken waren nummer 9 en 10 sinds het ontkiemen, en week 4 en 5 van de bloeifase. Laten we kijken of de dames zich een beetje hebben gedragen. Je weet het immers nooit met vijf dames in een tentje die alleen maar lekker drinken krijgen, dat kan zomaar een gezellig feestje worden! Volgens mij worden ze hartstikke dronken van alle Alga Bloom, Green Sensation en Sugar Royal mix van Plagron want ze zetten letterlijk de bloemetjes buiten 😉

Het was eigenlijk de bedoeling om door te schwazzen in deze weken, maar zoals ik in het vorige verslag al aangaf, moet ik helaas wat terughoudend zijn met het snoeiwerk. De OG Double Bubble wel ging erg snel de bloei in, waardoor de planten een stuk kleiner zijn als ik gehoopt had. Meer blad wegsnoeien zou de planten meer kwaad dan goed doen.

Ik wil deze ronde daarom gewoon zo goed mogelijk afronden en pak het echte schwazzen weer op in de volgende kweekronde. Wil je het graag leren moet je dus even geduld hebben, of gewoon zelf de stoute schoenen aantrekken en het eens proberen. Oefening baart kunst!

Laatste snoeibeurt

De bloei vordert gestaag, dus ik heb de planten eind week 9 nog eens ter hand genomen voor waarschijnlijk de laatste snoeibeurt. Hier en daar heb ik nog wat blaadjes weggehaald omdat ze het licht van de Spectrolight Blast 400 blokkeerden voor een topje eronder. Het meeste blad heb ik verwijderd aan de binnenkant van de planten. De bladeren aan de buitenkant laat ik nu allemaal zitten om voor fotosynthese te zorgen.

Let er goed op bij het snoeien en buigen dat je de toppen niet te veel aanraakt want dan beschadig je wellicht kostbare trichomen. Pak ze in geen enkel geval stevig vast! Je kunt dan iets kapot knijpen in de top, waardoor er een wond ontstaat waar toprot meteen zijn kans grijpt. Handle with care!

Ook als toppen echt tegen elkaar hangen heb je grotere kans op toprot en dat wil ik natuurlijk voorkomen. Daarom buig ik de takken weer voorzichtig iets naar buiten om extra ruimte voor ze te maken. Ik zorg er op die manier ook voor dat de wind van de fan lekker tussen de toppen door kan waaien. Daarnaast geeft het ruimte voor het licht van de Spectrolight Blast 400, zodat ook de onderste delen van de plant goed belicht worden.

In de gieter

Na het snoeien zet ik de planten weer terug in de feesttent en trakteer ze meteen maar weer op een rondje,  om het bloeifeest niet teveel te verstoren. Ik gebruik altijd een grote groene gieter van 10 liter om de voedingsoplossing in aan te maken. Met de meegeleverde maatbeker van de Plagron voeding meet ik de benodigde milliliters af, en spoel hem dan uit met de tuinslang in de gieter. Op die manier beland alles waar het zijn moet: in de gieter.

Vervolgens geef ik de planten te drinken met een maatkan, zodat ik precies weet hoeveel elke plant krijgt. Eén dame heeft blijkbaar wat meer dorst dan de anderen. Dat zie ik aan de aarde in de pot die gewoon een stuk droger wordt dan bij de rest. Die krijgt daarom elke waterbeurt 1,5 liter, terwijl de anderen 1 liter per keer krijgen. Met de maatbeker is dat een fluitje van een cent… met de grote gieter blijft het gokken hoeveel ze precies krijgen.

Trichomen in week 10

Een week na het snoeien (week10) laten de OG Double Bubble dames steeds meer trichomen zien. De tent begint zich ook te vullen met een heerlijke zoete cannabiswalm; het aroma komt je tegemoet zodra je het tentje open doet.

Petje af naar Zamnesia voor deze mooie wietsoort. Ik kan haast niet wachten tot ik er wat lekkers van in een vloeitje kan draaien. Gelukkig komt de oogst snel dichterbij want ik sta bijna watertandend tussen de planten, zo heerlijk zien ze eruit!

Dat was het weer voor deze keer… Ik ga een gelukkige winnaar trekken. Heb je vragen of opmerkingen,  schroom dan niet om me even aan te spreken op Facebook. Ik doe m’n best om alle vragen te beantwoorden, dus spreek je daar of tot de volgende.

Groeten Bassie

(advertentie)