(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Soms snappen wij het even niet meer. Zelfs met de wat ingekakte prijzen voor (illegale) Mexicaanse wiet is het toch vreemd om een enorme partij van 511 kilo plompverloren in je auto achter te laten nietwaar? De sheriff die er op stuitte nabij de Texaanse grens kon zijn ogen dan ook nauwelijks geloven…

 

Mexicaanse wiet in de VS

Die arme Mexicanen hebben het een stuk moeilijker gekregen nadat flink wat Amerikaanse staten cannabis legaliseerden. Die legale wiet immers is van een stuk betere kwaliteit dan de doorsnee Mexicaanse brick weed en bovendien mag je in de meeste staten ook zelf thuis wietplanten kweken (meestal 6 stuks).

Kortom, de drugskartels hebben het lastiger gekregen, al is de prijs van hun spul nog altijd wel een stuk lager dan die in de dispensaries. En daarom is er ook nog steeds een afzetmarkt bij de Noorderburen, te meer daar men op straat ook geen leeftijdslimiet van minimaal 21 jaar hanteert.

Een vreemd stinkend zaakje

Het maakt de zaak van afgelopen zaterdagochtend, nabij Highway 90 en vlakbij de Amerikaans-Mexicaanse grens in Texas alleen maar vreemder. Watskeburt?

In het donker kom je de vreemdste dingen tegen bij de Mexicaans-Amerikaanse grens…

Agenten van de U.S. Border Patrol waren samen met agenten van Brewster County Sheriff’s Office op patrouille, toen ze ineens stuitten op een verlaten SUV nabij de snelweg. De auto bleek van vloer tot plafoned volgepropt met pakken wiet, in totaal goed voor 1.127 pounds op de teller ofwel een klinkende 511 kilo!

“De chauffeur verliet de plek voordat hij kennis kon maken met onze vriendelijke deputies en agenten”, grapt het kantoor van de sheriff op Facebook over het voorval.

Een voorbeeld van hoe je je SUV netjes en knalvol kunt laden…

Extra cadeautje voor de politie

Maar met de ontsnapte drugssmokkelaar is dit merkwaardige verhaal – want waarom bleef hij lijdzaam afwachten om er uiteindelijk te voet vandoor te gaan en scheurde hij er niet vandoor mét de auto vol wiet?! – nog niet ten einde.

De muilezel in Mexicaanse dienst was namelijk bepaald niet de slimste vogel van het kartel. Hij liet namelijk behalve een halve ton wiet, nóg iets belangrijks achter in de SUV: zijn portemonnee! Inclusief gegevens over zijn identiteit, zo bericht de nieuwszender FOX26.

“Die zouden wij heel graag terug willen geven”, grapt de sheriff van Brewster County over de achtergelaten beurs van de wietkoerier…

(advertenties)