(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Afhankelijk van onder meer de hoogte, breedte en de omgevingstemperatuur van kweekruimtes zijn sommige LED’s beter geschikt dan anderen. Met de G-Bars van G-Tools kun je echter elke kweekruimte optimaal verlichten. Door de balk-vorm is de lichtspreiding optimaal, en kunnen de G-Bars vlak boven het bladerdek hangen. Heb je wat meer of minder licht nodig, dan plaats je er gewoon een LED-balk bij, of zet je er een uit.

Iedere binnentuin is verschillend, en de ideale LED kweeklamp zal dan ook voor iedereen verschillend zijn. Heb je bijvoorbeeld een lage of kleine kweektent of –kast, dan is een diep stralende LED of een hete HPS kweeklamp soms minder geschikt. Met LED balken heb je dit probleem niet, die kunnen namelijk tot vlak boven het bladerdek gebruikt worden. Zonder dat je bang hoeft te zijn voor verbranding van de bovenste bladeren, of hitteproblemen.

Voor elke binnentuin

G-Bars zorgen door hun vorm voor een optimale lichtspreiding zodat al je planten evenveel licht krijgen op iedere oppervlakte. De LED balken zijn slechts 50 centimeter lang en verbruiken 50 Watt per stuk, zodat je het belichtte oppervlak en het Wattage gemakkelijk kunt uitbreiden of inkrimpen. Ze blinken uit in eenvoud en kunnen de gehele cyclus gebruikt worden. Wanneer planten nog jong zijn, en dus minder licht nodig hebben, kun je eenvoudigweg een of meer balken uitschakelen.

Gedrongen, dikke stammen

De G-Bars zijn voorzien van hoogwaardige full spectrum LED diodes van Osram, en elke balk bevat daarnaast drie rood gekleurde diodes om de bloei te stimuleren. Het volledige lichtspectrum bootst het natuurlijke licht van de zon bijna perfect na, en heeft een zeer hoge colour rendering index van 85,5. Dit getal geeft aan in hoeverre een lamp aan zonlicht gelijk licht produceert, waarbij écht zonlicht met 100 de hoogste score heeft. De G-Bars produceren dus een natuurlijk wit licht, zodat je je planten in hun ware groene kleur kunt bekijken en fotograferen.

Maar het grootste voordeel van de lichtkleur is dat planten er mooi gedrongen van worden, en er dikke stevige stammen van krijgen met korte internodes. Hierdoor verspillen je planten weinig ruimte in de hoogte, en wordt een gulle sapstroom mogelijk. Dikke korte stammen, kunnen immers veel meer sappen vervoeren dan dunne lange stammen; vergelijk het maar met een vijfbaans snelweg ten opzichte van een lang smal langweggetje.

Onderhoudsvrij

Door de plaatsing van de G-Bars op het aluminium frame, worden de LED’s goed en passief gekoeld. Dit verlengt de levensduur van de balken, en zorgt ervoor dat er ook geen warmte onder de lamp kan blijven hangen. Het frame zelf wordt niet heet en biedt tevens plaats aan één of meerdere clipfans, zodat die altijd gemakkelijk met de lamp mee omhoog of omlaag gaan, als je de hoogte van de G-Bars aanpast.

Omdat er een passieve koeling wordt gebruikt, zitten er ook geen ventilators in de G-Bars, die het doorgaans vrij snel kunnen begeven. Mocht er onverhoopt toch eens een G-Bar zélf stuk gaan, dan is die gemakkelijk voor een nieuwe te vervangen.

De G-Bars van G-Tools zitten in de 100 en 150 Watt G-Bars uitvoeringen van de CNNBS G-Kit. Daarnaast zijn ze los en in diverse modellen te bestellen op CNNBS.shop. De 100 Watt uitvoering van de G-Bars kost €235,- euro en de 150 Watt uitvoering €320,- euro. Voor één enkele G-Bar betaal je slechts €99,- euro.

(advertenties)