(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Hydrokweken kent vele voordelen en kan op verschillende mediums. Veel beginnende hydrokwekers kiezen echter voor kokos, omdat het enigszins op de teelt op aarde lijkt. Maar omdat kokos aanzienlijk meer water vasthoudt dan bijvoorbeeld hydrokorrels, mengen kwekers de twee mediums vaak met elkaar. Maar dat hoeft dus niet meer, met Plagrons splinternieuwe medium hydro cocos 60/40.

Plagrons hydro cocos 60/40 kan weleens het ideale medium worden voor hobbymatige hydrokwekers. De mix bestaat voor 60 procent uit kleikorrels en voor 40% uit kokos, waardoor je van de voordelen van beide materialen profiteert. De kokos houdt vocht goed vast, waardoor je het medium goed met de hand kunt bewateren. De kleikorrels maken de mix luchtig, waardoor de wortels meer zuurstof krijgen.

Potten én recirculerende systemen

Als je met hydrokweken begint, is de teelt in potten ideaal. Net zoals je op aarde gewend bent, groeien de planten hierbij in potten. Hydro cocos 60/40 kun je dan met de hand bewateren maar het is ook geschikt voor druppelsystemen en recirculerende systemen zoals eb-en-vloed systemen, waarbij het voedingswater wordt hergebruikt.

Hydro cocos: ideale drainage, lekker luchtig en bevat nooit te veel water.

Plagrons hydro cocos bestaat uit hoogwaardige euro pebbles en cocos premium, en is alvast voor je gemengd in de ideale verhouding van 60% euro pebbles en 40% cocos premium. De kokos is volledig gebufferd en heeft gegarandeerd een stabiele pH-waarde. De kleikorrels zorgen voor een optimale afwatering (drainage) en veel zuurstof bij de wortels. De kokos houdt meer dan genoeg water en voedingsstoffen vast, maar bevat nooit teveel water voor je planten. Overbewateren is dan ook niet mogelijk op hydro cocos 60/40.

Gebruik

Hydro cocos 60/40 bevat geen voedingsstoffen, en kan direct gebruikt worden in je kweekruimte. Je hoeft het medium niet te spoelen of op de juiste pH-waarde te brengen, want het is reeds gebufferd en heeft al de juiste zuurtegraad. Begin met dit medium wel direct vanaf de start met voeden, want het heeft een zeer lage EC-waarde. Hydro cocos is herbruikbaar, en voor de beste resultaten adviseert Plagron Cocos A&B voeding.

Raadpleeg Plagrons shoplocator om te zien waar je hydro cocos 60/40 (45-liter) kunt bestellen.

(advertenties)