(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Zijn wietplanten bloeien inmiddels alweer vijf weken en er zijn geen bijzonderheden of problemen in het RDWC-hydrosysteem. Een mooie gelegenheid voor Chris om het eens te hebben over de wietsituatie in Canada. Dispensary-wiet blijkt namelijk ook niet alles te zijn, maar gelukkig zijn er ook micro cultivators. Wat dat zijn legt Chris je – onder meer – zelf uit.

De zomer is ook hier in Canada ten einde. Het is koud en het sneeuwt buiten maar gelukkig hebben mijn planten daar in de kelder geen last van. We zijn inmiddels in week 5 van de bloeifase aangekomen en de dames hebben er deze week ongeveer 200 liter voedingswater doorheen gejaagd!

Alles lijkt lekker te gaan met een EC-waarde van 1,5 – 1.6 en de pH-waarde rond de 6,0. Ik gebruik nog steeds de voedingslijn van General Hydroponics, bestaande uit Micro, Grow, Bloom en Koolbloom (vanaf 4 weken bloei). Let er wel op dat je de Micro eerst toevoegt als je voedingswater aanmaakt, mocht je General Hydroponics zelf ook willen proberen.

De toppen worden lekker plakkerig nu, en beginnen al heerlijk te geuren, maar we moeten nog een week of 6 geduld hebben voordat ze oogstklaar zijn. Dat duurt dus nog wel even, een mooie gelegenheid om het eens te hebben over de situatie hier in Canada, qua wiet.

Wiet in Canada

Sinds deze maand zijn Edibles en Concentraten ook zijn legaal verkrijgbaar voor iedereen in Canada! Zelf kom ik eigenlijk nooit in de Dispensary. Waarom zou ik ook? Ik kweek mijn eigen heerlijke kwalitatieve hydro wiet zonder enige bestrijdingsmiddelen en goedkoop. Shatter, rosin, wietolie, hasj en edibles kunnen we ook zelf maken. Daarnaast hoor ik veel dat de ‘legale’ wiet bij de dispensary veel te droog is, ook heb ik van vrienden gehoord dat ze er wiet hebben gekocht met rot er in. Een actueel onderwerp in Nederland ook zag ik.

De wiet die nu wordt verkocht komt hoofdzakelijk van grote industriële en vaak beursgenoteerde kwekerijen, wat ik persoonlijk erg jammer vind. Gelukkig is er ook het begrip micro cultivator en dat word steeds populairder. Zo’n micro kweker mag maximaal 600 kilo wiet per jaar verbouwen op maximaal 200 M2 kweekoppervlakte. Zoals het gezegde luid, klein maar fijn.

“Rosin kunnen we gewoon zelf maken…

 

Ik heb al meerdere verhalen gehoord van cannabisliefhebbers die in het traject zitten om een micro cultivator vergunning te krijgen. Van deze micro’s verwacht ik betere wiet dan wat nu in de dispensary ligt, misschien dat ik me ook nog weleens voor zo’n vergunning aanmeldt… Ook de zwarte en grijze markt is trouwens nog steeds ongekend populair in Canada. Zoek voor de grap maar eens op buy weed online Canada, dan vind je honderden online shops waar je vaak vele strains kan kopen voor een redelijke prijs. Edibles en concentraten zijn online ook overal te bestellen.

Er zijn niet veel cannabis-evenementen op de prairies behalve de Prairie Medicinal Harvest Cup.

Prairie Medicinal Harvest Cup

Over twee weken gaan ik en mijn vrouw naar de Prairie Medicinal Harvest Cup in Saskatoon, Saskatchewan.
Een driedaags cannabis event ongeveer 8 uur rijden, ten oosten van hier. Dit is best bijzonder want er zijn niet veel cannabis evenementen op de prairies, op deze na. Wij hebben er enorm veel zin in, in de volgende update zal ik hier ook over schrijven.

Chris

(advertentie)