(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

“Dit kweekverslag hangt aan elkaar van dommigheden, pech die voorkomen had kunnen worden en meteorietinslagen. Hoe dan ook, ik hoop dat je je vermaakt 🙂 ” Met die zinnen begint KritischeMassa dit uiterst geestige kweekverslag waarin van alles misgaat, maar dat hopelijk toch nog op zijn pootjes terecht gaat komen… 

Ondanks dat de buitenkweek van KritischeMassa alles behalve vlekkeloos verliep, verdient hij met deze publicatie toch mooi zes Mohammed wietzaden. Heb je zelf ook een kweek afgerond? Schrijf er dan een verslag over, en stuur die voor het einde van oktober in. Je ontvangt sowieso drie Mohammed wietzaden voor ieder compleet kweekverslag, en bij publicatie krijg je er zes!

 

Dumb & dumber kweken buiten wiet

Door: KritischeMassa

Wietsoorten:
verschillende autoflowers, Princess Outdoor, Critical XXL Autoflower (*)
Groeifase:
16 weken
Bloeifase:
10 weken
Setup:
Buitenteelt, gedeeltelijk in kas (najaar) deels autoflowers, deels vroegbloeiers.

 

Dit kweekverslag hangt aan elkaar van dommigheden, pech die voorkomen had kunnen worden en meteorietinslagen. Hoe dan ook, ik hoop dat je je vermaakt 😉
Ik had me al de afgelopen jaren ingelezen over autoflowers en ik vond het een prachtige ontwikkeling. Maar aangezien we in een huurhuis woonden durfde ik het niet aan. Sinds een jaar of twee wonen we echter in een koophuis met een riante tuin, dus kon het volgens mij wel. Echt, je zou mijn ‘geloof me schat, die auto’s worden niet hoger dan een meter’, moeten horen!

Nou oké, dus ik zaden bestellen. Een setje van vijf verschillende autoflowers, en om geen verzendkosten te hebben nog een setje Princess Outdoor. Ik háát verzendkosten, en ach… één of twee vroegbloeiers, daar zou ik ‘haar’ later wel over inlichten.

Echter… nadat ik de zaden had besteld las ik hier over de Critical XXL Autoflower en toen werd ik hebberig. Nou had ik geen PayPal account om de zaden mee af te rekenen, maar een vriend van me wel, dus die zou 25 Critical XXL Autoflower zaadjes bestellen. Ik zou er dan een paar van hem overnemen.

Knuppel

Dat was in februari, maar wat doet die knuppel? Gelijk bij ontvangst zaait ie alle 25(!) de zaden! Na wat draaien om zijn oren, gaf hij toe dat het niet zijn finest hour was toen hij dat deed. Hij zou nieuwe zaden bestellen. Dat deed hij en alles was weer goed…

Omdat het weer aan het begin van het jaar verrassend goed was, hoopte ik ook op een vroeg en lang voorjaar, net als in 2018. Dolenthousiast zaaide ik vier van de gemengde autoflowers en drie van de Critical XXL Autoflowers. Geheel volgens de tips zaaide ik alle vier de autoflowers en twee Criticals in de volle grond, en de andere Critical in een 30-literpot.

Drama!

Mensen, wat een drama! Eén zaadje kwam helemaal niet op, en een ander werd bijna direct in de eerste nacht onthoofd door een slak. Uiteindelijk hield ik één White Widow Autoflower, een Lemon Haze Autoflower en de twee Criticals over.

De Lemon Haze was nog net geen twee weken oud, toen ik op een ochtend nog slechts een geknakt hoopje ellende aantrof. De plant was op meerdere plekken geknakt en gebroken. Met tranen in mijn ogen nam ik afscheid van haar, en plantte ik mijn laatste autoflower (een AK-47 Autoflower) in een potje op de vensterbank, tegen alle regels in.

De horror!

Net toen ik dacht dat ik nu alle rampspoed van bijbelse proporties wel gehad had, kreeg ik op een ochtend de volgende tegenslag te verwerken. De hoofdtop en tevens allereerste node van de mooiste Critical in de volle grond, lag eraf.  Waarschijnlijk dankzij een vogel, want het was een volwaardige FIM. De halve top zat er nog maar was helemaal gerafeld …de horror!

Samen met mijn vrouw keek ik naar het inmiddels lachwekkende experiment. We besloten om de plant toch te laten staan. De andere Critical op volle grond bleef achter en raakte overwoekerd. Deze groeide voor geen meter, waardoor ik één Critical in de volle grond en één Critical in de pot overhield.

Ondertussen groeide de AK-47 Autoflower voorbeeldig! Tegen die tijd zaaide ik ook de twee Princess Outdoor zaadjes. Dat was ergens aan het begin van juni. Het weer werd ook wat beter zoals dat gaat met zomers, en langzaamaan zag ik hoe de dames groeiden en groeiden.

De per ongeluk gefimde Critical groeide uit tot een grote plant met drie hoofdstammen. Eén normale en twee stelen waar de bladeren alternerend (dus niet in paren) verschenen. Het verwonderd me dat het uiteindelijk nog goed is gekomen, want een autoflower op de eerste node toppen… de gekte!

De DROL!

Plant-technisch was het een prima zomer: zon, regen, wind en warmte… Maar toen de AK-47 inmiddels doorboog door het gewicht van de toppen, begon ik me toch een beetje zorgen te maken. Bij de Criticals was namelijk nog steeds geen bloeihaar te zien, niets!
En dus informeerde ik nog maar eens bij die vriend. Zo van joh, bloeit het bij jou al? En ja, hij had wel toppen dus ik dacht ik wacht nog een weekje of wat, maar niets.

(*) Nou moet je weten, die vriend; het is een popje maar soms denk ik wel eens dat lengte en intellect een omgekeerd recht-evenredig verband heeft, want grutjes wat een reus, maar hemeltje lief… En ja hoor, na wat doorvragen pakte hij toch maar eens de bon van de tweede bestelling erbij. Critical Feminized. GEEN autoflower dus… de DROL!

Het liep inmiddels tegen het einde van juli, en opnieuw bestellen en zaaien zag ik echt niet zitten! Dus fuck it, snel voeding besteld, Fishmix van BioBizz en Alga Bloom van Plagron, en gekeken wat te doen… De volle grond Critical die inmiddels op drie kerstbomen leek, heb ik gebogen en getopt. De Critical en Princess Outdoor in pot heb ik alleen getopt.

Van één Princess Outdoor heb ik afscheid genomen. Het fenotype was heel anders; veel gestrekter, heel weinig takken en al vanaf het ontkiemen liep ze achter. Het werd echt te gek, het leek wel een jungle!

De eerste oogst

Ergens halverwege augustus ben ik de autoflowers gaan oogsten. De white widow was een klein gedrocht van 40 centimeter hoog met bijna zwarte, overvoede bladeren. Ze stond in de volle grond en leverde me 13 gram smaak- en geurloze maar wel potente wiet.

De AK-47 Autoflower was fantastisch! Prachtige dikke plakkerige toppen, geurend, vol (voor buiten) en een heel fijne roker. Het plantje van nog geen 70 centimeter leverde me ongeveer 40 gram wiet van goede kwaliteit, en dat was leuk.

Ondertussen begonnen de laatbloeiers ook in bloei te raken, en het viel me op dat de Critical in pot veel eerder en voller bloeide. De Princess Outdoor die ik nog over had bloeide overigens als eerste.

Regen

De herfst begon meteorologisch prachtig, warm, met veel zon en zelfs nog een kleine nazomer. Dus ik had goede hoop, echter met het aanbreken van de astrologische herfst sloeg het weer volledig om. Er werd regen voorspeld, weken van regen.

Dus ik bestelde op Bol.com een tomatenkas met een oppervlak van 190×120 centimeter en een hoogte van 190 centimeter. Kost geen drol en ach… Maar nadat ik eerst een veel te kleine kas kreeg waar alleen de twee potplanten in konden (de groene op de foto’s), kreeg ik (na een week regen op de ‘volle grond Critical’) eindelijk de goede kas.

Met veel gehannes en vier tuinpalen een frame/fundering rond de Critical gebouwd. En geloof me, dat is een heel gedoe. Als een waar circusartiest bouwde ik gedurende stortbuien voorzichtig de tent op. Maar, uiteindelijk stonden alle dames op dinsdag 1 oktober droog!

De tent is… matig… en nou goed, hij is 52 euro. Er zit alleen een ingang in en hij heeft geen luchtgaten, en dat is niks. De luchtvochtigheid was high! En ik vind high prima, als ik het zelf ben, maar dit was niks. Dus ik heb met een stanleymes een gat aan de overzijde van de deur gesneden, en de sneden verstevigd met duct tape. De luchtvochtigheid daalde tot die van de omgeving en dat is in principe logisch want de de temperatuur is iets hoger in de tent.

Wordt vervolgd

De potplanten zijn nu aan het eind van de zevende week van de bloei, en de Critical in de volle grond heeft er zes bloeiweken op zitten. Ik hou mijn hart vast want er kan nog zóveel mis gaan! Diefstal, handhaving, rot, meteorietinslagen…

Er is dus nog geen oogst, behalve van de autoflowers. Ik zal jullie op de hoogte houden, maar vulde dit formulier in vanwege de zaadjes… haha

Haha, wat een geestig kweekverslag KritischeMassa! Voor deze keer, en omdat je belooft het verslag nog af te maken, sturen we je toch de zes wietzaadjes. Ze zijn al onderweg! 

(advertentie)