(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Een maand geleden stonden de acht dames in het recirculerende DWC hydrosysteem van Chris nog in hun groeifase. Een vakantie in Nederland, en drie weken op het bekende 12/12 lichtregime verder, zijn de Strawberry Lemonade, Shiskaberry en Auto Pineapple Express zeker drie keer zo groot en zit de bloei er goed in. Dat gaat rap daar in Canada!

Misschien is het je niet opgevallen maar twee weken geleden heb ik mijn kweekupdate overgeslagen. Dat was in verband met een bezoek aan Nederland, waar ik helaas twee weken in de regen heb gezeten. Inmiddels ben ik weer terug in Canada, waar het weer overigens ook niet al te best was. Een paar dagen voor mijn retourvlucht was er bijna een meter (98 centimeter) sneeuw gevallen. Best zuur als je dan buiten nog wietplanten hebt staan.

Nederwiet

Omdat ik voor een Nederlands bedrijf werk, ben ik regelmatig in Nederland te vinden. Zodoende heb ik in ‘thuis’ ook nog twee buitenplanten staan. Het zijn beide Shiskaberries maar de ene is groen en de ander paars. Ze moeten ze nog een week of drie, vier dus ik hoop dat jullie het een beetje droog houden in Holland. Eén plant is voor moeders om er olie van te maken, en de andere plant is voor mij om van te roken als ik in Nederland ben.

Hydrokweken

Dan nu over naar de binnenkweek waar deze keer Strawberry Lemonade, Shiskaberry en Auto Pineapple Express van Barney’s Farm staan. Uiteraard kweek ik nog steeds in mijn RDWC hydrosysteem, mocht je dat vergeten zijn. In mijn laatste verslag waren de planten nog maar kleine struikjes, en toen ik eenmaal terug was ben ik natuurlijk meteen even gaan kijken. De dames zijn behoorlijk gegroeid in de twee weken dat ik weg was, geweldig om zo thuis te komen!

In totaal heb ik de planten 6,5 weken voorgegroeid voordat ik de klok op 12/12 heb gezet, en dat is inmiddels al weer 3 weken geleden. De bloei zit er ondertussen dan ook flink in, en de planten beginnen ook al heerlijk zoet te ruiken. Met een pH-waarde van gemiddeld 6,0 en een EC-waarde van 1,5 zijn de dames zeer tevreden, en dat is ze aan te zien.

COB’s kapot

Minder mooi is het dat er in totaal vier van de cobs van een van mijn lampen kapot zijn. Ik heb er in totaal vier hangen die elk zo’n 700 Watt verbruiken, dus dat is best een hele aderlating. Tja, deze lampen komen dan ook uit China. Ze worden geproduceerd door het bedrijf Ecospeed LED en de klantenservice is er bedroevend. Deze ronde gaan we maar gewoon op deze manier afmaken, maar voor de volgende ronde moet ik toch echt op zoek naar nieuwe kweekverlichting.

Dat was het even voor deze keer, maar ik heb tot slot nog wel wat lekkere toppen van mijn voorgaande ronde voor je. Deze liggen inmiddels langer dan een maand in potten te rijpen. Geniet er van en tot over twee weken!

Chris

(advertenties)