(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

De derde kweek die CNNBS-lezers deze maand met je delen is het fotoverslag van Johan. Hij kweekte in eerste instantie drie Blue Power planten maar verruilde één daarvan voor twee Master Kush planten. Groeien deden de vier wietplanten onder een 250 Watt HPS en ze bloeiden af onder een 400 Watt HPS. Check het uit!

Gratis Mohammed!

Met de publicatie van het fotoverslag hieronder wint Johan zes mooie Mohammed wietzaadjes. Deze heerlijke en dikke CNNBS Indica werd door zo’n 50 thuiskwekers getest, en kwam als winnaar uit de bus. Heb jij ook een compleet kweekverhaal voor ons? Stuur hem voor het einde van oktober in, want dat belonen we sowieso met drie Mohammed wietzaden. Mochten we het verhaal publiceren dan doen we daar nog eens drie extra zaadjes bij! Insturen van kweekverslagen kan HIER, en het fotoverslag van Johan lees je hieronder 😉

 

Blue Power en Master Kush onder HPS

Door: Johan

Wietsoorten:
Blue Power (Vision Seeds) en Master Kush (Dutch Passion Seeds)
Groeifase:
4 weken
Bloeifase:
10 weken
Setup:
Kweekkast/-tent: 0.9 x 0.9 m
Kweeklamp: 250W HPS (groei)en 400W HPS (bloei)
Medium: Plagron Growmix

 

Ik had nog drie (van de vijf) Blue Power zaadjes over van mijn tweede kweek, dus daarmee ben ik deze kweekronde begonnen. Toen bleek dat één van de drie planten later vreemde en verfrommelde blaadjes kreeg, heb ik die vervangen voor twee Master Kush planten. Groeien deed ik onder een 250 Watt HPS lamp, en bloeien deed ik met 400 Watt aan HPS kweeklicht. Dit is mijn fotoverslag.

15-01: De zaailingen staan onder de 250 Watt HPS-kweeklamp, het zijn drie Blue Power plantjes. Op de foto hieronder kun je al goed zien dat één van de planten niet helemaal lekker gaat (de plant linksvoor). Ik heb de zaailingen op 24 januari in grote potten gezet, en daarbij van één plantje helaas de worteltjes beschadigd. De grootste plant is op 31 januari getopt.

04-02: Omdat één van de Blue Power planten er ongezond en raar uit zag, heb ik die verwijderd. In de plaats daarvan heb ik er twee Master Kush planten bijgezet. Ze bloeien even lang dus hopelijk gaat dat goed. De kleinste overgebleven Blue Power plant is nu ook getopt. Op 5 februari waren de Master Kush plantjes ook boven de grond, en op 10 februari heb ik de grootste dame voor de tweede keer getopt.

13-02: Ik heb de twee Master Kush plantjes op een verhoging gezet, zodat ze wat dichter bij de lamp groeien, en de twee andere planten hopelijk kunnen bijhouden!

16-02: Vandaag heb ik de planten op 12-12 gezet. De 250 Watt HPS is vervangen voor een 400 Watt HPS. De dames krijgen vanaf nu ook voeding van CANNA. Waarschijnlijk zal de bloeifase rond 19 april afgerond zijn.

28-02: De eerste bloeiharen zijn zichtbaar. De twee Master Kush planten krijgen eindelijk ook een beetje volume.

06-03: De Blue Power planten zien eruit alsof ze al dik vier weken bloeien. Op 10 maart heb ik de verhogingen onder de Master Kush planten gehaald. Ze zijn nu bijna even hoog als de Blue Power dames.

13-03: Alle planten zijn nu ongeveer even hoog. Hopelijk schiet de bloei van de Master Kush planten ook een beetje op!

20-03: De Master Kush planten schieten de hoogte in!

27-03: De hoogste toppen van de Master Kush groeien tot aan de binnenzon.

10-04: De planten drinken sinds 3 april gemiddeld 330 milliliter water per dag. Op die dag hebben ze ook voor de laatste keer hun CANNA voeding gekregen, zodat ze bij de oogst goed gespoeld zijn.

Een van de Blue Power toppen in de negende week van de bloeifase. Een heerlijke geur komt eraf!

17-04: De Blue Power toppen beginnen te zwaar te worden voor de stelen. Op 21 april heb ik wat takken geoogst zodat Blue Power toppen weer rechtop kunnen groeien. Wat plakken die toppen! Op 22 april heb ik ook van de andere Blue Power plant wat takken geoogst, zodat alles weer rechtop staat. De Master Kush planten zijn veel hoger geworden dan de Blue Power planten, maar die zijn dan ook niet getopt.

26-04: De afgelopen dagen steeds wat Blue Power geoogst (nu klaar), en vandaag ook de hoofdtoppen van de Master Kush planten. Wat een grote toppen (foto) met een glinsterende laag hars; kleverig en een sterke geur van citroen.

28-04: Een van de heerlijk ruikende Blue Power toppen aan de waslijn…

14-05: Alles is geoogst, gedroogd en zit in potten waar het rustig verder kan rijpen. In totaal heeft de Blue Power 9 weken (71 dagen) gebloeid, en de Master Kush 10 weken (71 dagen). De opbrengst? BP1=70g, BP2=81g, MK1=60g en  MK2 leverde 57 gram aan droge wiet op. Blue Power 1 zag er in het begin wat raar uit, ze had minder maar wel grote toppen. Omdat ze minder snel groeide heb ik haar ook minder vaak getopt. Blue Power 2 groeide daarentegen zó hard, dat ik die een keer extra heb getopt om lager te kunnen houden. De volgende keer zal ik de planten tegelijk beginnen, want het blijkt dat ze tegelijk moeten groeien. En ook niet te lang, want anders worden ze te hoog. Positief is dat de kweek gelukt is, en met prima wiet als eindresultaat!

Gefeliciteerd met deze publicatie Johan! De zes Mohammed wietzaden komen snel jouw kant op. We zijn benieuwd wat je daarvan weet te oogsten!

(advertenties)