(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

CFL klinkt misschien professioneel maar Compact Fluorescent Lights zoals ze voluit heten, zijn ook gewoon spaarlampen en TL-balken. En dus ook de T-Neon lamp die CNNBS-lezer Jef Jetten (pseudoniem) gebruikte om de twee dikke korte autoflowers uit dit lezers-kweekverslag onder te kweken. 

Het kweekverslag dat je zo gaat lezen werd ingestuurd door CNNBS-lezer Jef Jetten, en gaat over de kweek van twee White Widow autoflowers. Gezien het zijn allereerste kweek is, is het resultaat des te indrukwekkender: twee korte maar vooral heel dikke wietplanten. Het laat zien dat je ook zonder ervaring en met eenvoudige kweeklampen, uitstekende resultaten kunt halen!

Gratis wietzaadjes

En met deze publicatie wint Jef niet één, maar twee keer 3 Mohammed wietzaadjes; de enige echte CNNBS Indica die door zo’n 50 thuiskwekers getest werd, en daarbij als winnaar uit de bus kwam. Heb je zelf ook een compleet kweekverhaal geschreven? Stuur hem dan voor het einde van de maand in want in oktober belonen we dat sowieso met 3 Mohammed wietzaden. En als we je verhaal publiceren, doen we daar nog eens 3 extra zaadjes bij! Insturen van kweekverslagen kan HIER.

En dan gaan we nu over naar de corpulente toppen van Jef, geniet ervan!

 

Autoflowers onder spaarlampen

Door: Jef Jetten

Wietsoorten:
White Widow Autoflower (Royal Queen Seeds)
Groeifase:
4 weken
Bloeifase:
7 weken
Setup:
Kweekkast: 0,80 m x 0,45 m x 1,20 m
Kweeklamp: Mammoth T-Neon 150 Watt
Medium: aarde

 

Mijn eerste eigen kweekkast, en ik moet toegeven dat ik nog nooit eerder zelf cannabis heb grootgebracht. Ik weet dus niet of het een superkweek is, of dat het jullie zal tegenvallen… In ieder geval begon de kweek met twee autoflower zaadjes, die ik bestelde bij Royal Queen Seeds: White Widow Automatics.

Ik heb het ontkiemen gewoon op een schoteltje met water gedaan, en daar de zaadjes op een nat bedje van nat keukenpapier op gelegd. Toen er na drie dagen waren kleine worteltjes zichtbaar waren, heb ik de zaadjes gepoot.

Groeien op Terra

Ik heb gekozen voor de plantenvoeding uit de Plagron Terra lijn. In de groeifase gaf ik de planten Terra Grow volgens het Plagron schema, met wat Pure Zym en Power Roots. In de bloeifase kregen de twee planten Terra Bloom (ook weer volgens het schema) met Sugar Royal en Green Sensation. De laatste week heb ik gebruikt om de planten te spoelen met water zonder toevoegingen.

Ik kon helaas niet echt goed de luchtvochtigheid in de kast regelen in de groeifase. En dus heb ik in het begin bakjes water in de kast gezet om de luchtvochtigheid wat hoger te houden. De temperatuur was ook wel lastig te controleren, omdat ik alleen een afzuiger had, zonder regelaar of temperatuursensor. De temperatuur schommelde daardoor nog wel een beetje.

Automatisch bloeien

Toen de groeifase na een week of vier voorbij was, gingen de autoflowers automatisch bloeien. En toen de White Widows echt toppen aanmaakten, begonnen de grootste onderste bladeren ook wat problemen te vertonen. Ze werden geel en ik dacht dat m’n planten al dood zouden gaan, of dat ik wat verkeerd had gedaan. Ik heb die grote gele bladeren ik er toen maar vanaf geknipt (ik wist ook niet of dit wel de bedoeling was maar het oogde voor mij wel iets beter).

Al met al verliep de bloeifase wel goed. Ik zag verder geen problemen, al waren er dagen bij met temperaturen van boven de 30 graden!

Trichoscoop

De toppen vormden goed in de bloeifase, al kon je goed zien dat de één het meer naar d’r zin had dan de andere… die toppen waren al iets dikker en groter… Ik dacht dat als de bloeiharen voor 80 procent bruin waren ik de plant moest knippen. Maar toen zei m’n kameraad dat ik een loep moest halen, en naar de trichomen zou moeten kijken of de planten al klaar waren. Zo gezegd zo gedaan, een trichoscoop opgehaald, en nu maar afwachten tot de trichomen melkachtig worden.

Ondanks de trichoscoop twijfelde ik enorm om de planten te oogsten. Uiteindelijk heb ik een van de twee planten daardoor anderhalve week eerder geoogst dan de andere. Na de oogst ben ik jammer genoeg vergeten om de toppen te wegen. Het ging me niet om de hoeveelheid maar om de kwaliteit en de smaak. Bovendien wist ik toen ook nog niet dat ik dit kweekverslag zou gaan maken.

De smaak was redelijk tot goed.. kwaliteit had wel beter gekund al zeg ik het zelf. Ik heb daarom voor mijn volgende kweek een nieuwe (Optic) LED kweeklamp besteld, en een fan-controller met sensor. En hopen op nog betere resultaten!

Jef Jetten

 

Gefeliciteerd met de Mohammed zaadjes Jef, ze komen snel jouw kant op. Bedankt voor dit fijne kweekverslag, dat ons helemaal niet is tegengevallen. Zeker voor een eerste kweek!
Heb je zelf ook een mooi en compleet kweekverslag van zaad tot oogst geschreven, stuur die dan op en wie weet lees je jezelf dan binnenkort hier terug. Complete kweekverslagen die je in oktober inlevert, worden sowieso beloond met drie Mohammed wietzaden, en bij publicatie krijg je er zes. Insturen kan HIER.

(advertentie)