(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Stel je voor dat je huisgenoot jouw wiet jat. Dat is om te beginnen een k*tstreek, maar wellicht ook reden – in dit verlichte tijdperk van legalisering zus en zo – om de politie te bellen en de k***tzak aan te geven voor diefstal. Maar reken er niet op dat Oom Agent in dat geval je beste vriend is!

Alarm om gejatte wiet

Een vreemd en toch ook wel tragisch verhaal, deze geschiedenis die zich afgelopen weekend afspeelde in Pasco County in de Amerikaanse staat Florida. Handig om vooraf te weten: daar is mediwiet wel en funwiet (nog) niet legaal.

Een man die duidelijk not amused is belt met 911 en vertelt tegen de dienstdoende politieagent dat zijn huisgenoot zijn wiet gejat heeft. Niet een echte big deal, maar toch voor twee tientjes aan wiet kwijt… het zal je maar gebeuren.

Helaas voor de beroofde blower is de politie geenszins van plan uit te rukken voor deze zaak. En dus belt de boze blower opnieuw met alarmnummer 911. En nog eens. En nog eens…

Leedvermaak

Maar wie denkt dat de blauwhemden dan maar eens op pad gaan om de arme kerel te helpen en zijn kamergenoot minimaal een berisping geven voor de diefstal, die heeft het faliekant mis. Nee, in plaats van een beroofde burger te hulp te schieten, besluit deputy Neal Zalva om het slachtoffer te gaan dissen op Twitter!

Onder de hashtag #TweetAlong mogen buitenstaanders tegenwoordig meekijken tijdens het werk van de politie. Welja, dat levert dan dus twee stuitende filmpjes op politieagent Zalva ‘behind the scenes’ die een beetje grappig loopt te melkmuilen – “Stop met bellen over je gestolen wiet alsjeblieft” – over andermans leed:

Of er nog één positief ding hierover te zeggen valt? Jawel; de bellende boze blower is gelukkig niét gearresteerd voor verboden wietbezit…

(advertenties)