(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

‘Een oplettende wijkagent, wat ze eigenlijk altijd zijn, heeft vrijdagavond een hennep drogerij ontdekt. Vijf verdachten zijn aangehouden.’ Aldus de politie zelf. Het drama begint in Breda allemaal met een auto vol ‘hennepafval’ zoals de kit het noemt. Knipafval dus. 

Doe iets zinnigs met je knipafval

Laten we eens beginnen met zeggen dat je dat knipafval helemaal niet hoeft weg te gooien (dus dat dit drama wellicht voorkomen had kunnen worden), want ook van de bladeren en het gruis dat je na het snoeien van je toppen overhoudt kun je nog leuke en zelfs geestverruimende dingen doen.

We noemen wietboter maken, THC-olie, kief, ice-o-lator hasj, wietthee en een cannabis smoothie als voorbeeld.

LEES OOK:  6 toepassingen van cannabis knipafval

Stinkende vuilniszakken

Maar goed, achteraf is het makkelijk een koe in de kont kijken. Voor deze vijf van Breda komt alle goede raad te laat. Vrijdag 3 april namelijk kuierde de wijkagent zijn rondje in de omgeving van de Donken in de Brabantse stad. De diender zag bij een gebouw dat er plastic zakken in een auto werden geladen. Altijd verdacht natuurlijk, plastic zakken!

Nog erger was het dat je van een grote afstand al die roemruchte wietmeur kon opsnuiven, iets wat zelfs de meest doorsnee wijkagent in Schubbekutteveen nog wel herkent. Nadat de plastic zakken waren ingeladen, stapten er drie mannen in en reed de auto weg.

De wijkagent rust uit nadat hij de wereld weer een stuk minder ondermijnend heeft gemaakt… [beeld: Pretty Vectors/Shutterstock]

Drie arrestanten in de auto

De wijkagent vertrouwde de zaak niet – zo lezen we op de landelijke politiewebsite – en hij zette met zijn eigen auto de achtervolging in. Ondertussen had de smeris ook zijn vriendjes opgeroepen ter ondersteuning en zodoende duurde het autoritje van het meurende drietal niet bijzonder lang. Te meer daar de chauffeur het stopteken van de politie besloot op te volgen.

‘In de auto trof de wijkagent meerdere zakken hennepafval’, meldt de politie. De drie inzittenden werden aangehouden: één uit Breda (28) en een 36-jarige man zonder bekenden verblijfplaats in Nederland. De derde verdachte bleek een bewoner van de Donk te zijn en dus stiekem ook een inwoner van Breda.

En nog 2 extra arrestaties in huis

Hoe dan ook, met de drie met knipafval gevatte mannen is de kous nog niet af. We hadden het in het begin immers over 5 arrestaties, hoe zit dat? De politie laat zich van zijn slimste kant zien: ‘Waar hennepafval is, is ook hennep’.

Vandaar dat men terugkeerde naar de woning aan de Donk. En wat denk je? ‘Daar werd inderdaad een drogerij gevonden met bijna 250 gram hennep en nog meer afval’, zo lezen we met stomme verbazing (not).

Er blijken behalve een kwart kilootje wiet en nog meer knipafval ook nog twee extra mensen aanwezig: een 20-jarige man uit Breda en een 22 –jarige man zonder bekenden verblijfplaats. Dat tikt dus lekker aan op de scorekaart van de politie in Breda zo, met 5 arrestaties!

Lekker bezig of toch niet?

De vijf van Breda wordt ‘het vervaardigen van softdrugs ten laste gelegd’, ofwel wietteelt in gewone mensentaal. Ze zullen inmiddels wel de handboeien afgedaan hebben en het politiebureau verlaten. Maar er dreigt meer onheil aan de Brabantse horizon.

‘Het rechercheteam zal een bestuurlijke rapportage maken voor de gemeente zodat die bestuurlijke stappen kan zetten zoals een mogelijke sluiting van de woning’, dreigt de politie alvast.

Man man, een hoop gedoe voor 250 gram plezier en/of medicijn, 5 arrestaties en wellicht een of meerdere extra daklozen in Breda… wat je allemaal niet meemaakt in deze ondermijnende tijd waarin we leven…

[openingsfoto: Doidam 10/Shutterstock]
(advertenties)