(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Onze Stoned Society columnist klust tegenwoordig ook bij op CNNBS als professioneel tester van verdampers. Nu er twee vaporizer reviews van zijn hand zijn verschenen – van de Linx Eden en de Firefly 2+ – leek het Mauro interessant voor de lezer om ook inzicht te geven in hoe hij zelf eigenlijk verdampt.

Daarom begin ik met mijn meest gebruikte vaporizers. Dat gaat tussen de de VapeXhale en de Puffco Plus. Het grootste verschil? De VapeXhale is niet draagbaar, waar de Puffco Plus juist daarop is gericht.

VapeXhale

De VapeXhale kwam destijds op mijn radar omdat ik hem gebruikt zag zien worden bij Getting Doug With High, de (video) podcast van Doug Benson. Duidelijk niet een vaporizer om makkelijk mee te nemen, al is er wel een case beschikbaar zodat hij makkelijker mee te nemen is. Mede omdat hij uit twee delen bestaat, waarvan het bovenste (kostbare) deel van glas is.

De onderkant heeft wat weg van een smalle Volcano vaporizer, terwijl de bovenkant een percolator bong is (alhoewel er verschillende opzetstukken zijn). Door het onderste gedeelte loopt een glazen buis, waar je (via de bong) de lucht aanzuigt. Deze wordt opgewarmd door een verhittingselement in de onderkant. Je vult dan wel een bakje (van gaas) voor wiet, of je kleeft een klein beetje olie aan de onderkant van een glazen buisje.

Nadat je de temperatuur hebt ingesteld en de bong hebt gevuld, kan de VapeXhale aan worden gezet. Na enkele minuten opwarmtijd, is hij op temperatuur en kan je zo’n bakje of glazen buisje laten vallen. Daarna kan de bong er op en kan je een trekje nemen. Met olie ben je na een paar trekjes klaar, met wiet kan je behoorlijk lang doorgaan.

Persoonlijk dab ik niet meer, maar doe ik alles met de VapeXhale. Met het glazen buisje heb je niet de nail of banger waar je mee in de weer moet. Met een instelbare temperatuur, geeft het een van de meest smooth ervaringen die je kan hebben op verdampgebied.

Puffco Plus

De Puffco Plus daarentegen, is volledig gericht op het verdampen van hasjolie en kan geen ‘gewone’ wiet verdampen. Het is een pen vaporizer zoals ik eigenlijk nog geen een pen vaporizer heb gebruikt. Toen ik er een voor het eerst mocht proberen, van het bevriende Lume Extracts, was ik gelijk verkocht. Niet snel daarna kocht ik er een voor mezelf.

Afhankelijk van of ik naar een cannabisvriendelijke locatie ga of een niet-cannabisvriendelijke locatie, zal ik de Puffco Plus goed vullen, of heb ik de Prism bij waarmee ik simpel meerdere verschillende dabs kan bewaren.

Waar je ook bent: de Puffco Plus biedt een oplossing. Van vliegvelden tot technofeesten. Ja er komt geur vrij, maar omdat je maar een dab neemt (die ook zo aanvoelt), is die vrij snel verdwenen en heb je de Puffco al lang weer opgeborgen voordat mensen doorhebben wat er gaande is.

Destijds uniek (nu waarschijnlijk gekopieerd), was de keramische kamer die volledig rondom verhit. En dat is wat je wilt. Onderdelen zijn makkelijk te vervangen, mocht de batterij het begeven of mocht je de kamer echt niet meer schoon krijgen.

Davinci IQ

Toegegeven, meestal rook ik nog steeds hasj in het openbaar. Maar als ik wiet wil verdampen gaat mijn voorkeur uit naar de Davinci IQ.

Uniek hieraan is dat de opwarmkamer waar je wiet in gaat, aan de onderkant van het apparaat zit. Hierdoor wordt het niet warm aan je lippen, in tegenstelling tot bijna alle andere draagbare vaporizers.

Ook is de kamer volledig rond keramisch en is de batterij verwisselbaar.

(advertenties)