(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Ik heb al behoorlijk wat geschreven en gepubliceerd zien worden. Het begon ooit met het reviewen van games voor de PlayStation Portable (de PSP) die hier nog niet uit was, maar ik had er al een uit Canada. Daarna heb ik zelfs een aantal reviews gedaan voor kebabreporters. Ja, kebab. Je leest het goed. 

Reviewen van cannabisdingen

Een aantal jaren daarna ging The Stoned Society website online en begon ik met het het reviewen van alle cannabis gerelateerde dingen die we in het studentenhuis hadden rondslingeren: van vaporizers tot gadgets en smartshop producten.

Vanaf volgende week vind je tweemaal maandelijks een vaporizer review van mijn hand uit het assortiment van VapoShop op deze website, bovenop de twee columns die ik schrijf per maand. En daar ben ik reuze trots en blij mee.

24 Uur van Le Mans

Immers, het zit een beetje in mijn bloed vrees ik. Als ik iets echt interessant vind, ben ik al snel een gigantische nerd over dat onderwerp. Dat begon op jonge leeftijd met auto’s. Als voorbeeldje; met mijn vader ben ik zo’n 7 maal naar de 24 uur van Le Mans gegaan. En daar kon ik vrijwel iedere raceauto opnoemen zonder in het foldertje te kijken. Een lopende encyclopedie dus voor eenieder die een vraag had wat er nu weer voorbij kwam.

World of Warcraft

Later kwamen er de games, met in het bijzonder World of Warcraft. Heerlijk vond ik het om daar helemaal in op te gaan en er dingen over te leren. Vijf jaar geleden was ik er mee gestopt, tot vorige week. World of Warcraft Classic is namelijk opnieuw uitgebracht en dus kan je me weer online vinden.

Allicht dat ik over een tijdje The Stoned Society guild ga beginnen: alles gaat daarin ietsje langzamer, met extra pauzes om even te draaien… Nee grapje, ik moet toegeven dat ik er zelfs wat minder door rook nu.

Het mocht niet baten helaas, maar gelukkig was daar The Stoned Society

Door World of Warcraft leerde ik al snel mijn eigen (private) server te maken, zelf een forum op te zetten en websites / blogs te maken. Ook leerde ik als (raid) leader in de game om mensen aan te sturen via voice commands, maar ook om ze betrokken bij de groep (guild) te houden. En natuurlijk was het goed voor mijn Engels. Het enige vak wat ik op de middelbare school met een ruime voldoende afsloot.

Na de middelbare school heb ik geprobeerd ICT te studeren en Automotive, om zo hopelijk van mijn interesses mijn beroep te maken. Het mocht niet baten helaas, maar gelukkig was daar The Stoned Society. Eigenlijk bracht ik daarin meerdere dingen samen waarmee ik eerder in mijn leven ervaring had opgedaan.

Niche zoeken – zoals cannabis – en geld verdienen

Of het nu autos, games of cannabis is: het zijn uiteindelijk allemaal niches. Met hun eigen publiek, beurzen, websites, magazines, bedrijven, etc. Daar zijn hele industrieën rond gebouwd en je kan er dus je geld in verdienen. Zolang je geïnteresseerd bent in het onderwerp en er tijd in steekt kan ook jij hier je geld mee verdienen.

Alleen zit je het misschien nog in de verkeerde niche te zoeken. En het komt niet vanzelf. Je moet er wel voor werken, maar het gaat makkelijker als je er al in geïnteresseerd bent. Al snel vergaar je namelijk al meer informatie dan 90% van de rest van de bevolking, en dat is nu eenmaal geld waard.

Rooksignaal

Misschien kan ik je hiermee inspireren in jouw niche een baan te vinden. En zo niet, kan je altijd nog met mij World of Warcraft Classic spelen. Ik speel nu op de realm Nethergarde Keep als Dwarf warrior Khardos. Stuur me gerust een ingame whisper, mailtje of rooksignaal!

[openingsfoto: Kemedo/Shutterstock, illustratie:  MONKEY ZUN/Shutterstock]
(advertentie)