(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Ik kan me zo voorstellen dat je het onderhand wel hebt gezien met Netflix. Daarom dacht ik voor deze column een aantal cabaretiers aan jullie voor te stellen, als je ze nog niet al kende. Het zijn ook allemaal goede vrienden van elkaar en hebben daarnaast gemeen dat ze podcasts hebben met video. Ideaal tijdverdrijf. En helemaal geweldig dat het allemaal cannabisgebruikers zijn en ze niet vies zijn van dat in beeld te laten zien!

Joe Rogan

De bekendste van allemaal is Joe Rogan. Van alle markten thuis en de meest beluisterde podcast ter wereld: The Joe Rogan Experience (verwijzing naar de Jimi Hendrix Experience inderdaad). Zijn podcasts zijn lang, soms langer dan drie uur, en hebben een gevarieerd aanbod van gasten die experts zijn in wat ze doen. Daarnaast is hij een cabaretier, wiens shows op Netflix zijn te vinden, en wat bijdraagt aan makkelijk wegkijken omdat er altijd genoeg wordt gelachen.

Bill Burr

Bill Burr is een van die vrienden van Joe Rogan, wiens standup misschien wel de beste is van al degenen op deze pagina. Samen met Bert Kreischer doet hij de ‘Bill Bert Podcast’ dat zoals de titel al doet vermoeden, alleen hun twee zijn. Gegarandeerd hilariteit.

Bert Kreischer

Bert Kreischer is het meest bekend van zijn comedy routine ‘The Machine’ waarin hij verteld over een waargebeurd verhaal. Daarin vertelt hij over zijn studietrip naar Rusland in de jaren 90 met zijn medestudenten Russisch, ondanks dat hij na vier jaar nog steeds geen Russisch sprak. Aldaar raakt hij bevriend met de Russische maffia…

Bert heeft naast de ‘Bill Bert Podcast’ met Bill Burr ook een podcast met Tom Segura: ‘2 Bears 1 Cave’.

Tom Segura

Tom Segura is misschien wel op het oog de meest normale van het stel, maar ook deze cabaretier is hilarisch. Check zeker zijn Netflix specials als je dat nog niet gedaan hebt, waarna je blij zult zijn met te weten dat hij meerdere podcasts per week doet. Waaronder ook een met zijn vrouw, wat ook wel een grappige dynamiek heeft.

Ari Shaffir

Ari Shaffir is misschien wel de mafste van het stel. De joodse New Yorker was behalve in zijn bizarre comedy specials, ook te zien als host van de Comedy Central serie ‘This Is Not Happening’. Zelf heeft hij ook meerdere van die verhalen gedaan.

Naast dat hij regelmatig op de anderen hun podcast is te zien, heeft hij nu ook zijn eigen podcast: ‘Ari Shaffir’s Skeptic Tank’.

Joey ‘Coco’ Diaz

Nadat het metalmuziek intro over is, groet Joey ‘Coco’ Diaz je met een ‘good morning cocksuckers’ om door te gaan met de orde van de dag in zijn podcast ‘The Church of What’s Happening Now’. Meerdere keren nadat ik hem aanzette kreeg ik goede zin in wat nog komen ging die dag. Een goede motivator.

Wat apart is, als je zijn levensverhaal bekijkt. De grote Cubaans-Amerikaanse cabaretier uit New Jersey heeft een enorm vat aan verhalen waar hij uit kan tappen. Joey heeft het al gedaan, zodat jij het niet hoeft mee te maken… En zijn comedy specials zijn gewoon hilarisch.

The Midnight Gospel

Misschien ken je (een van) de cabaretiers al hierboven, maar nog niet The Midnight Gospel. Of andersom. Hoe dan ook, The Midnight Gospel is een spiksplinternieuwe Netflix serie van Duncan Trussel, een van de cabaretiers die ook vaak te zien is bij een van de bovenstaande gasten maar ook zijn eigen podcast heeft: ‘The Duncan Trussel Family Hour’. Op deze gesprekken uit het verleden is de maker van Adventure Time losgelaten. Wat heeft gezorgd voor een psychedelische en filosofische tekenfilmserie waar we hopelijk nog lang van gaan genieten.

Bonus: Aflevering van The Church of What’s Happening Now van Joe Diaz met Ari Shaffir, Eddie Bravo en Duncan Trussel terwijl ze allemaal LSD op hebben. Hier is Deel 1 en Deel 2. Enjoy!

[beeld: 3D generator/Shutterstock]
(advertentie)