(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Precies twee weken geleden (ik schrijf deze column op woensdag) kwamen we terug uit Barcelona en sindsdien zat ik in vrijwillige quarantine. Spannabis was dus niet doorgegaan, maar toch leek het me gepast. Ik sliep slecht en was er verkouden geworden – doordat ik op de tocht zat tussen twee grote ramen. Een column over thuisblijven en -werken in de cannabiswereld!

Gamen en darten

Mijn zusje heeft de dag nadat ik in quarantaine ging boodschappen voor me gedaan en uiteraard ben ik haar ontzettend dankbaar daarvoor. Thuisblijven is vrij makkelijk voor mij. Alhoewel ik mezelf heb geleerd wat socialer te zijn door me te forceren in bepaalde situaties te komen, kan ik goed alleen zijn. En binnen.

Het is niet zo dat ik hiervoor uit mezelf zomaar naar buiten ging. Sporten doe ik al jaren niet meer, al vind ik voetbal nog steeds de enige en leukste sport. Sportschool ook niet, dus ik hoef me ook geen zorgen te maken dat ik nu spiermassa verlies.

Wat ik in een eerdere column al zei; ik ben nu ineens blij met mijn oude gaming gewoonten. Ik kan prima hele dagen thuis zitten gamen ook al is het ontzettend warm buiten. Mijn moeder kan het beamen. Wel heb ik een dartboard besteld en opgehangen, dat is iets wat ik pas recentelijk ben gaan doen maar wel leuk vind om te doen. Heel veel beter ben ik nog niet geworden overigens.

Al het werk kan ook vanuit huis

Natuurlijk zijn er zeker dingen die ik mis, zoals op café gaan en mijn vrienden zien. Maar ik verdiende hiervoor al niet ontzettend veel en nu ik geen alcohol meer koop (of wiet), bespaar ik juist geld. Mijn relatie had ik net beëindigd voor de crisis en huisdieren heb ik ook niet, dus ik hoef me verder alleen druk te maken om mezelf. In huiselijke sferen althans.

Ik zat de laatste tijd niet in een hele goede mentale periode. En dat heeft zich juist gestabiliseerd deze crisis. Toegegeven, de eerste anderhalve week heb ik ook echt geen reet gedaan. In ieder geval niet of nauwelijks gewerkt.

Maar inmiddels heb ik het weer opgepakt. Natuurlijk mis ik het werken op kantoor van VOC met Derrick en Rens, maar bijna allemaal mijn werkzaamheden kan ik uitvoeren vanuit huis. En gelukkig kan ik ze nog wel horen via de High Tea Potcast en andere communicatiemiddelen.

Virtuele VOC-vergadering

Eerder hadden we de VOC-vergadering van 30 maart al gecanceld, maar ik wist ook wel dat we het ook digitaal, online zouden kunnen doen. De vraag is altijd dan: komen er wel mensen virtueel opdagen? Maar nadat ik het vorige week allemaal had geprepareerd, hebben we afgelopen maandag de eerste succesvolle VOC-vergadering gehad via het programma Discord.

Met 10 mensen was de opkomst ook goed en waren we tot ieders verbazing na anderhalf uur al klaar. Het was in ieder geval zeer fijn om bekende stemmen weer te horen en we blijven zeker niet stil zitten. De volgende is 21 april vanaf 13:00. Hoe kan je hier lezen.

Spaanse zadenbanken tijdelijk gesloten

Vandaag zag ik ook VOC-voorzitter Derrick even, want mijn laptop lag nog op kantoor en VapoShop had de 2020 Dynavap M daarheen gestuurd om gerecenseerd te worden hier op de CNNBS site. Daar was ik ook wel blij mee dat we daarmee gewoon verder gaan.

Verder blijf ik ook gewoon mijn tweewekelijkse column hier schrijven. Deze nog wel over Corona. Het zal ook niet de laatste zijn, maar ik heb nog genoeg andere onderwerpen die ik graag met jullie wil delen.

Ook schrijf ik een maandelijkse blog voor Suzy Seeds en gaan we die samenwerking alleen maar intensiveren. Ik verwacht dat door deze crisis juist nog meer mensen thuis gaan kweken. En we blijven gewoon verzenden, in tegenstelling tot de Spaanse zadenbanken. Onder andere Dinafem, Sweet Seeds en La Mota zijn al tijdelijk dicht gegaan. Dat is wel een groot probleem, want zij produceren voor een heleboel andere zadenbanken.

HomeGrown Cup in gevaar

Alleen de cup, daar vrees ik voor. Zeker de zomereditie van de HomeGrown Cup op 4 juli zal te vroeg komen. Zelf heb ik 15 mei als deadline in mijn hoofd om dat te beslissen. Inschrijvingen zitten al overvol trouwens. Dat in tegenstelling tot De Gouden Gieter foto-competitie voor hobbykwekers. Die gaat natuurlijk wel gewoon door. Dat doe je vanaf thuis namelijk.

Concluderend vrees ik meer voor andere mensen dan mijzelf. Er zijn twee artikelen die ik zeer aan kan raden van The Atlantic en de Financial Times over deze crisis. Voor de rest: heb het goed en start met kweken als je dat niet al deed… Doe je het binnen, betaal je stroom en check voor tips deze site of veiligthuiskweken.nl

[openingsfoto: Jair Fonseca/Shutterstock, illustratie: Mountain Cubs/Shutterstock]
(advertentie)