(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Het nieuws kwam niet heel onverwacht, maar wel rijkelijk laat: Spannabis, de grootste cannabisbeurs van Europa is vanochtend afgelast vanwege het Corona virus. Wat ik een paar dagen geleden al voorspelde, de organisatie zal wachten tot de overheid ingrijpt, blijkt te kloppen.

Het gerucht wordt waarheid

Er ging al een paar dagen het gerucht dat Spannabis geen evenementenverzekering heeft, maar ik kan me eigenlijk niet voorstellen dat dat waar is.

Dat geldt ook voor een ander gerucht dat zich via social media als een virus verspreidde: Spannabis zou standhouders onder druk zetten om te komen met het dreigement dat ze volgend jaar niet welkom zijn als ze voor dit jaar zouden afzeggen. Het lijkt me zeer onwaarschijnlijk dat de organisatie dit soort chantage heeft toegepast.

Standhouders zeggen af voor Spannabis

Vanaf maandag liet de ene na de andere standhouder via social media weten dat ze niet naar Spannabis komen dit jaar, omdat de veiligheid van hun personeel de hoogste prioriteit heeft. Toen ik vanochtend rond half zeven ‘s ochtends in het vliegtuig naar Barcelona stapte met mijn compañeros Mauro en Rens, wisten we dus al dat de kans groot was dat Spannabis niet door zou gaan.

Twee CNNBS-columnisten hard aan het werk in Barcelona…

200 Cannabis Social Clubs in Barcelona

Maar Spannabis is veel meer dan alleen de drie dagen op de beurs. De aanwezigheid van meer dan 200 Cannabis Social Clubs – ruim meer dan het aantal coffeeshops in Amsterdam – maakt een verblijf in Barcelona altijd al de moeite waard. Maar in de week rond Spannabis zijn er duizenden cannabisfans, kwekers, ondernemers en coryfeeën in de stad, uit alle windstreken.

The Backyard. Geweldige sfeer, altijd toffe mensen een een menu om van achterover te vallen

En er is nog iets. Toen we vanochtend betrokken van Eindhoven airport regende het pijpenstelen. Het was grijs, donker en kil. In Barcelona is het onbewolkt, zonnig en een graad of twintig. Nog voordat ik mijn eerste joint op Spaanse bodem rookte, trok ik dus een korte broek aan en mijn Birkenstocks, met blote voeten. Wat een genot om zo door Barcelona te kuieren in de zon, op weg naar de eerste club.

Kruising van Lemonade en Watermelon Zkittlez

De eerste is meteen een van de beste: The Backyard. Geweldige sfeer, altijd toffe mensen een een menu om van achterover te vallen. Tijdens het schrijven van deze column rook ik de Melonade, een kruising van Lemonade en Watermelon Zkittlez. Dat smaakt minstens zo fruitig als het klinkt. De koffie is goed, de WiFi doet het en het is niet zo achterlijk druk als meestal in de Spannabis week.

Als je er toch bent kan je net zo goed wat promotie voor GROWLANDS maken nietwaar?

GROWLANDS brochures

Natuurlijk, het wordt een heel andere Spannabis week dan normaal. En we zullen niet alle 400 GROWLANDS brochures kwijt raken, die we mee hebben genomen voor alle standhouders van Spannabis. Maar we werken -en blowen – gewoon door, voor GROWLANDS en voor High Tea met Derrick & Rens; we hebben de opnameapparatuur meegenomen.

Na de ramp…

Je hoort mij dus niet klagen. Ik heb vooral te doen met de organisatie van Spannabis en met de kleinere standhouders, voor wie de beurs van groot belang is. Laten we hopen dat Spannabis deze ramp zonder al te veel kleerscheuren te boven komt. Niemand heeft gevraagd om deze Corona-shit en het is niemands schuld.

En nou ga ik een jointje OZ Kush (OG Eddy Lepp  x Zkittlez) roken, met een verse cafe con lecce. Tot volgende week!

(advertentie)