(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Als we zeggen dat de 24k Gold wietplanten zeker vijf keer zo groot zijn geworden, dan liegen we niet. Hydrokweken gaat enorm hard maar het heeft ook te maken met het deze week ingestelde 13/11 lichtschema. Waarom 13/11 en niet 12/12? Dat (en meer) hoor je natuurlijk van Dokter Groen.

Man, wat kunnen wietplanten op hydro een hoop groeien in een week tijd! Ik wist door de vorige ronde natuurlijk nog wel dat het Flow Hydroponics Systeem voor een explosieve groei zorgt, maar ik sta er toch weer van te kijken. Waren de vijf 24k Gold planten vorige week nog maar een paar centimeter; deze morgen bedekken ze al het hele kweekoppervlak! Ik heb de foto van een week geleden er even bij gepakt, zodat je het verschil goed kunt zien. Let ook op de enorme dikke stammen!

DNA Genetics 24k Gold

Precies één week geleden…

13/11 lichtschema

Dat de dames deze week zo snel gegroeid zijn, heeft waarschijnlijk niet alléén met het hydrosysteem te maken. De strekkende fase is namelijk ook in gang gezet, want afgelopen vrijdag (6 maart) heb ik een 11/13 lichtschema ingesteld, na een groeifase van in totaal 23 dagen (vanaf het eerste contact van de zaden met water). Ik had vorige week al verteld dat ik snel zou omschakelen, omdat de vijf weken groei van de kweek met Mohammed achteraf twee weken te lang bleek. Mijn wietplanten werden toen enorm groot, en ik hoop ze deze ronde toch wat kleiner te krijgen.

Waarom 13/11 en niet 12/12, vraag je je waarschijnlijk af? Dat heeft te maken met de zonsopgang en zonsondergang die ik in de CNNBS kweekkast probeer na te bootsen. Mijn wietplanten beginnen hun dagen namelijk met een half uurtje ochtendrood en eindigen hun dagen met een half uur avondrood. Dat licht wordt verzorgd door de Rubol Josephine rood/verrood COB LED van 48 Watt.

Door het rode licht gaan de planten sneller in ‘slaapstand’ en komt de fotosynthese ’s ochtends sneller op gang. Hierdoor benutten de planten niet alleen bijna de volle nacht maar ook zo’n beetje de volledige dag. De11 donkere uren zijn meer dan genoeg om tot bloeien over te gaan. In theorie zou het me meer wiet moeten opleveren zonder dat ik de bloeifase verleng. Wellicht dat ik het in een later stadium nog naar een 14/10 lichtschema uitbreid, bij wijze van experiment… We gaan het zien.

Zonsopgang en zonsondergang-simulatie met de Rubol Josephine COB LED.

Bladeren gesnoeid

Vorige week woensdag had ik de dames (met uitzondering van de kleine plant links vooraan) al getopt. Maar met al die groei, was het deze week tijd om de nodige bladeren te verwijderen. Ik heb niet te veel weggehaald, een stuk of acht bladeren in totaal. Eigenlijk alleen de grootste schutbladeren en alleen de bladeren die een schaduw wierpen op de groeipunten eronder. Mooi om te zien was dat de bladeren ondertussen al negen brede bladvingers hebben.

De 24k Gold plant in het midden is het grootste, en had al twee uitlopers die boven de rest uitstaken. Deze heb ik voorzichtig geknakt en omlaag gebogen, zodat het bladerdek nu min of meer egaal is.

Wortels!

En ja, dan rest mij denk ik niet zo heel veel meer dan jullie nog even een kijkje te gunnen in het wortelreservoir. Gewoon omdat het kan, en omdat de wortels er prachtig bijliggen: spierwit en snel groeiende. En als we het toch even over het wortelreservoir hebben, ik geef de planten nog steeds de Flora hydrovoeding van General Hydroponics. Het is een makkelijke en complete voeding met slechts drie flessen, ik ben er erg blij mee tot nu toe.

Verder gebruik ik zonodig pH-min van Plagron en gebruik ik ook wat CalMag en Vitalize van Mills in het waterreservoir. De pH-waarde ligt de hele week rond de 5,8 en de EC-waarde heb ik verlaagd naar 1,9 (was vorige week 2) en de watertemperatuur is constant rond de 20,5 graden. Tijd voor wat plaatjes!

Het uitzicht van de G-Bars 150 Watt 🙂

Tot volgende week!

Dokter Groen

 

(advertentie)