(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Op 13 januari vond de uitreiking van De Gouden Gieter 2019 plaats. Als je ons een beetje hebt gevolgd, weet je al dat De Gouden Gieter een fotowedstrijd voor cannabis thuiskwekers is. Samen met Plantarium, hadden we met onze stichting VOC al de website veiligthuiskweken.nl opgezet, waar we super trots op zijn. De Gouden Gieter die daarop volgde was een logische stap voor nóg meer aandacht.

22 inzendingen De Gouden Gieter 2019

Uiteindelijk kwamen er ondanks de korte looptijd van de campagne 22 goede inzendingen met controlefoto binnen. Uit binnenkweek en buitenkweek. Daar werd namelijk geen verschil tussen gemaakt. De twee categorieën waarin je met je inzending mee kan doen zijn namelijk Mooiste Foto en Mooiste Plant. Immers, er is een wezenlijk verschil tussen een mooie foto en een mooie plant.

De Gouden Gieters staan klaar in growshop Plantarium in Nijmegen…

Waarom toch die controlefoto?

De controlefoto bleek een struikelblok te zijn voor meerdere mensen, maar we moeten het wel doen. Het idee is dat je op een papiertje ‘De Gouden Gieter’ schrijft en die foto van de plant inclusief je ‘inzendingfoto’ stuurt. Hiermee voorkomen we dat mensen gewoon een foto van het internet plukken. Daarnaast zet je mensen ook aan tot daadwerkelijk uit hun luie stoel te komen, in plaats van dat ze een fotootje van een paar maanden geleden opsturen.

’s lands bekendste wietkweker Doede de Jong reikt namens het VOC een van de twee Gouden Gieters 2019 uit aan de gelukkig winnaar!

Jurering van de fotowedstrijd

De jury bestond uit voorzitter van het VOC en mede-columnist op CNNBS Derrick Bergman, medewerker ‘B’ van Plantarium en mijzelf. Dat jureren was op zichzelf ook al een leuk dag. Hiervoor zijn we namelijk nadat de inzenddatum van 1 december was verlopen, samengekomen bij Plantarium.

B had daarvoor alle inzendingen uitgeprint en neergelegd op de grond. Hierna zijn we door deductie uitgekomen bij de uiteindelijke winnaars. Dat wil zeggen; we zijn eerst begonnen met diegenen eruit te halen die zeker niet gingen winnen, totdat we een kleine selectie over hadden waar de winnaars tussen zaten.

Winnaars De Gouden Gieter 2019

Winnaar van de ‘Mooiste Foto’ is uiteindelijk geworden inzending 18:

Naast dat het een mooie plant is, was een van de winnende elementen de moeite die de maker heeft gedaan voor de zwarte achtergrond. Daarvoor gebruikte, zo zei hij, een matras met een zwart laken. Het resultaat mag er zijn. Soortje is een Critical van Dinafem.

Winnaar van de Mooiste Plant is uiteindelijk geworden inzending 10 door Spliffbundy:

Hierover wist de winnaar nog te melden: ‘Over de plant zelf kan ik een aantal leuke dingen vertellen, zoals dat ze een erg lang (vegetatief) leven heeft gehad om zo veel vertakkingen te maken. Zelf vond ik het een leuk experiment om zo’n joekel in zo’n pot te kweken onder glas (zonlicht). Het kleine aantal Californische trips wat er in zat tijdens de vegetatieve periode is biologisch bestreden met de hulp van knoflook/brandnetel waterspray.’ Soortje is Hindu Kush van Sensi Seeds.

Het volledige juryrapport is te lezen op de website van Veilig Thuis Kweken. Alle inzendingen zijn te bekijken op het Instagram account @degoudengieter

De Gouden Gieter 2020

De website ging in mei vorig jaar online en een aantal maanden later startte pas de competitie. Toen hadden enkele potentiële deelnemers al geoogst en konden ze de controlefoto niet meer maken. Dit jaar hebben we besloten direct na 1 januari weer verder te gaan met De Gouden Gieter 2020.

Dat betekent dat er nu al ingezonden kan worden! Let wel op dat we een limiet hebben moeten instellen voor het aantal inzendingen per deelnemer. Dat is gelimiteerd op 1 voor het hele jaar. Dus denk goed na wat en wanneer je instuurt. Inzenden kan tot 1 december 2020. Voor meer informatie kijk op De Gouden Gieter 2020 pagina. Succes!

(advertentie)