(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Ondertussen ben ik alweer in mijn vierde jaar als secretaris van de stichting Verbond voor Opheffing van het Cannabisverbod (VOC). Omdat ik nog steeds vragen krijg van wat ik (en wij) nu eigenlijk doe(n), leek het me wel leuk voor de lezer om wat inzicht te geven hoe dat er nu eigenlijk uitziet op een doordeweekse dag.

Het begint met een goed gesprek

Het VOC-kantoor is al sinds jaar en dag thuis bij mede-columnist en VOC voorzitter Derrick Bergman. Ik voelde me er al snel thuis toen ik daar voor het eerst aan kwam zetten in 2014, om Derrick te interviewen voor mijn website The Stoned Society. Nu zit ik er vrijwel iedere middag van de week.

Die begint vrijwel altijd met een goed gesprek, meestal over cannabis, maar we kunnen ook bij elkaar ons hart luchten. Dat gegeven en de arbeidsformule hebben er zelfs voor gezorgd dat er – sinds we nu ook bijna iedere dag Rens Hoppenbrouwers mogen ontvangen op kantoor – de eerste Nederlandstalige podcast over cannabis wordt opgenomen, eens in de twee weken.

Er is altijd wat te doen in het (VOC) leven… [beeld: CreativeFireStock/Shutterstock]

To-do-lijstje

Behalve als ik direct een specifieke opdracht krijg, begin ik meestal met mijn to-do lijstje te bekijken waar altijd wel iets op staat voor VOC. En zo niet, zijn er een boel andere dingen te doen.

Een van de core dingen van het secretaris zijn, is dat ik de notulen maak van de openbare vergaderingen. Deze worden daarna naar de aanwezigen gestuurd, zodat ze daar nog feedback op kunnen geven voor het verstuurd wordt naar onze mailinglijst voor de thuisblijvers. En dan moet er weer een locatie worden gevonden voor de volgende maandvergadering.

Sociale media

Daarnaast beheer ik ook de Facebook pagina van VOC Nederland, waar ik over het algemeen de Nederlandse berichtgeving van het Twitter account van VOC (beheerd door voorzitter Derrick) weer deel. Daarbij filter ik een aantal artikelen eruit, omdat je op Facebook niet net zo veel moet en kunt posten als Twitter.

Nadat Cannabis Bevrijdingsdag is opgehouden, hebben we besloten om de Instagram pagina ervan om te dopen in de VOC Nederland pagina. Die houd ik ook bij en worden natuurlijk voornamelijk visuele dingen gedeeld en de ‘behind the scenes’. Sinds kort is daar ook De Gouden Gieter bijgekomen (een fotowedstrijd voor thuiskwekers) en de bijbehorende Instagram pagina en beheer.

Verwacht binnenkort een spiksplinternieuwe VOC website, waarvan ik niet kan wachten om hem te laten zien!

Niet alleen de sociale media, maar ook de websites van de VOC houd ik bij (beheer, updates) en/of heb ik grotendeels gemaakt. Bijvoorbeeld Veilig Thuis Kweken, Cannabis en Verkeer, Cannabis Bevrijdingsdag en De Gouden Gieter. Verwacht binnenkort een spiksplinternieuwe VOC website, waarvan ik niet kan wachten om hem te laten zien! Natuurlijk met de bekende elementen. En met mobiele website! Een klein voorproefje:

Mauro in actie…

Kerstmailing en bidbooks

Soms is digitaal niet genoeg en moet er post worden verstuurd. Tegenwoordig kunnen we daarvoor zelfs onze eigen zegels printen, wel zo gemakkelijk. De kerstmailing, maar ook de (nieuwe) bidbooks moeten allemaal met de hand worden ingepakt en verstuurd. En dan het liefst wel naar de juiste adressen met de juiste benaming en titels. Grotendeels ook mijn klusje.

Er wordt ook wel eens gebeld, naar het VOC-kantoor of naar mijzelf. Maar in principe is Derrick de voorzitter en doe ik dat alleen als hij afwezig is en als het niet kan wachten. Verder is het veel mailen. Derrick doet de journalisten en politici, ik meer het administratieve deel. Dagelijks worden we geraadpleegd door journalisten, politici, studenten, ondernemers en gedupeerden, om wat voorbeelden te noemen.

Hulp is altijd welkom

Is er niets voor het VOC meer te doen, dan ga ik verder met een van mijn andere activiteiten om de kost mee te verdienen. Natuurlijk is er nog wel meer te noemen en vertellen, maar er moet ook een einde komen aan deze column.

Hulp is altijd welkom. Kom vooral een keertje naar de openbare VOC-vergadering, één keer in de maand (meestal een maandag of dinsdag, van 13:00 t/m 17:00). Voor de plaats check de agenda. Helpen mag ook met een financiële bijdrage. Dat kan eenvoudig met IDEAL via de donatie pagina.

(advertenties)