(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

‘High Tea met Derrick & Rens’ is een potcast over cannabiscultuur, gemaakt door Derrick Bergman (die we kennen als CNNBS-columnist en VOC-voorzitter) en Rens Hoppenbrouwers. In elke aflevering bespreken ze het belangrijkste cannabis nieuws uit binnen- en buitenland. Daarnaast zijn er de vaste rubrieken ‘Wat zit er in je joint vandaag?’, ‘De Ouwe Doos’ en ‘Vragen van luisteraars’.

 

Wie gaan er dan podcasten?

De potcast wordt opgenomen in het VOC-kantoor in Eindhoven en is te beluisteren via Soundcloud en eveneens via YouTube. Voorlopig komt er elke twee weken een nieuwe aflevering online. De eerste duurt op de joint af één uur.

Derrick Bergman schrijft sinds 1994 over cannabis voor diverse media – o.a. vanaf dag 1 hier op RollingStoned/CNNBS – en is voorzitter van de stichting Verbond voor Opheffing van het Cannabisverbod (VOC). Rens Hoppenbrouwers werkt parttime in een coffeeshop in Tilburg en is medeorganisator van de Homegrown Cup.

Waarover gaan ze dan podcasten?

In de eerste aflevering besteden Derrick en Rens aandacht aan een nieuwe zwarte bladzijde in de WODC-affaire, De Gouden Gieter – een fotowedstrijd voor thuiskwekers en geven ze tips voor Croptober, de oogstmaand.

De rubriek ‘De Ouwe Doos’ gaat over het ‘Het oranje boekje voor gebruikers (officieel shit boekje)’, verschenen in 1970. Verder aandacht voor Doede de Jong, de stichting Patiënten Groep Medicinale Cannabis Gebruikers (PGMCG) en de manier waarop coffeeshops hun cannabis bewaren.

 

Vragen en reacties op de podcast?

Reageren kan via @highteapotcast op Instagram, of per mail: highteapotcast@gmail.com

De leukste vraag of reactie wordt beloond met een exemplaar van het fotoboek ‘Humboldt – Green Gold USA’ van Steef Fleur.

(advertenties)