(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Een maand geleden brachten de NiBaMeCa growers je voor het laatst op de hoogte van hun Wedding Cakes. De dames moesten toen ondersteund worden vanwege het zware gewicht van de toppen, maar dat hoeft nu niet meer. Wedding Cake is namelijk geoogst, geknipt, gewogen en … ja, ik wil!

Na onze gebruikelijke radiostilte is het uiteraard tijd voor de storm. Oftewel de oogst en eindconclusie van onze Wedding Cake.

In onze kweektent hadden we zeven hele mooie en gezonde planten staan. Deze hebben wij rustig op laten groeien en zorgvuldig verdeeld over het kweekoppervlak met behulp van de mazen van ons scrognet. Hierdoor kregen we een bijzonder mooi bladerdek en een goed gevulde screen of green om dames tot aan de oogst op te laten groeien en bloeien.

En wát een oogst is het geworden! De toppen die we van de planten af hebben geknipt zijn zo hard als stenen, heel erg plakkerig en ruiken intens. Het is een heel mooi resultaat dat we niet hadden kunnen halen zonder onze Phantom Elite kweektent (90×150 cm) en de G-Leds target 335 pro kweeklamp. Verder hingen we deze ronde twee clipfans op voor een goede luchtcirculatie, en hielden we de kweek discreet en geurvrij met een Rhino koolstoffilter en afzuiger van G-Tools.

De Wedding Cake planten groeiden deze kweekronde op lightmix van Atami en stonden in 11-literpotten. Voeding kregen ze tot slot van Van Goghs, waar we gezien de mooie resultaten nog wel even gebruik van zullen blijven maken.

De ontknoping

De oogst was deze kweekronde letterlijk een ontknoping. Misschien weet je namelijk nog dat we zo’n beetje alle toppen aan een plantenjojo hadden opgebonden omdat ze zo zwaar waren dat ze niet vanzelf meer rechtop groeiden. We zijn dan ook begonnen met het losmaken van alle touw en de jojo’s.

Vervolgens hebben we al het vlechtwerk ongedaan gemaakt, wat nog een flinke klus was maar het is allemaal gelukt. Daarna hebben we de lamp helemaal naar het plafond van de tent gehesen, en het net opnieuw gespannen tussen de vier staanders van tent.

Vervolgens is het knippen begonnen. Pot voor pot hebben we alle planten uit de tent gehaald, alle takken met de geurige toppen van de stam geknipt en ze op de kop teruggehangen in de tent. Een werkje van een kleine 2,5 uur, waarna alle verlichting uit gaat en de ventilatoren samen met de afzuiger een mooie luchtstroom creëren. Zodat de toppen rustig kunnen drogen en ook in het laatste stadium geen schimmel of rot ontwikkelt.

Knippen in een tas

Na een weekje elke dag gekeken te hebben, was het na 10 dagen tijd om te trimmen. Zoals de trouwe lezers weten kiezen wij voor de Trimbag, wat misschien wel iets meer verlies oplevert maar wel een hele hoop werk scheelt en een waanzinnig mooi eindproduct geeft. Het afval gaat bovendien niet verloren want dat gebruiken we weer voor Ice-o-lator (hasj) of koekjes.

En dan is het natuurlijk tijd om te wegen. En eerlijk gezegd hadden we dit niet verwacht maar het eindcijfer op de weegschaal vertelde ons dat wij 564 gram aan mooie toppen hebben gekweekt. Daarnaast hebben we het knipafval nog, waar deze keer heerlijke wedding-koekjes van gemaakt zullen worden 😉

Bedankt allemaal!

Zoals altijd willen we iedereen nog een bedankje doen voor de vragen op Facebook en Instagram. We bedanken CNNBS voor de geweldige site, en de mogelijkheid om onze kweekavonturen met jullie te delen, Van Goghs voor de voeding en als laatste onze favoriete winkel voor al onze kweekbenodigdheden Greensell.

De nieuwe stekken zijn besteld en komen als het goed is over een week of 2-3. Als ze binnen zijn zullen we jullie natuurlijk weer laten weten om welke wietsoort het gaat. Tot die tijd houden we het nog even geheim, dus hou ‘m hier op CNNBS!

Groene groeten,
NiBaMeCa

Zó, …en dan gaan we nu genieten van een vers gerolde Wedding Cake 😋

(advertentie)