(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Kakelvers kweekverslag van de prachtige Ice Cream Cake planten van de kwekers van NiBaMeCa. De groene dames staan inmiddels alle zeven vol in bloei. Het lijkt een probleemloze finish voor ze te worden, al hebben ze wel de nodige ondersteuning nodig als ze het gewicht van alle eye candy willen dragen…

Hallo allemaal, we zijn weer terug naar een korte break dus beginnen we met een korte opfrisser. In onze tent staan nu 7 prachtige Ice Cream Cake planten. In ons laatste verslag zijn we geëindigd met de overgang naar onze favoriete periode: de bloeifase.
Inmiddels staan de dames al een poosje in de bloei en moeten ze naar schatting nog een weekje of vijf voordat we kunnen gaan oogsten, maar zover zijn we nu nog niet. Wel hebben we voor jullie weer een nieuwe verzameling foto’s en de veranderingen zijn overduidelijk te zien.

Zomers klimaat

In de afgelopen weken hebben we de dames veelal met rust gelaten en ze voeding gegeven wanneer dit nodig was. Uiteraard hielden we het klimaat nauwkeurig in de gaten. Gezien de wisselende temperaturen buiten en de de vele buien die door het land trokken was dit zeker nodig. Maar gelukkig hebben we ons kweekklimaat aardig onder controle kunnen houden. Hier en daar hadden we wat uitschieters in luchtvochtigheid en temperatuur maar deze waren gelukkig van korte duur. Uiteindelijk zaten we op een gemiddelde van 26 graden met de lamp aan, en 22-23 graden met de lamp uit, en een luchtvochtigheid van rond de 50%. Een lekker zomers klimaat dus.

Snelle groei

En dat klimaat vinden de dames helemaal niet erg. Ze groeien in een rap tempo. Zó rap zelfs dat we wat extra ondersteuning moesten plaatsen, in de vorm van een aantal stokken bamboe. Daar zijn we zelf geen grote fans van want ze worden snel vies en gaan stuk. Daarom hebben wij gekozen voor kunststof stokken van de lokale welkoop. Die werken perfect maar ook de zijtakken worden zwaarder en gaan hangen, dus we moeten snel op zoek naar een passende oplossing. Of we die ook gaan vinden zie je in het volgende verslag…

Nieuw voedingsregime

Nu de dames vrolijk in bloei staan doen we ook de nodige aanpassingen aan het voedingsregime. Dagelijks krijgen de dames nu een liter voedingswater per pot, en wel met de volgende nutrient smoothie:
In ons watervat doen we eerst 50 liter water. Daaraan voegen we als eerst 8 ml Hy-Pro Generator toe, daarna de basisvoeding Van Goghs Master Flower hydro A+B (van beide componenten 100 ml) gevolgd door 50 ml Van Goghs Radical Enzymes, en we eindigen met Van Goghs Master Miracle C. De pH-waarde zuren we vervolgens af naar een pH van 5,8 en dan is het maaltje klaar voor de dames.

Nu alleen nog even wat eye candy maken; voor het volgende verslag die over 2 weken weer verschijnt nemen we weer eens de spiegelreflex camera mee naar de kweekruimte. Tot dan!

Groene groeten, NiBaMeCa

(advertentie)