(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

De Apple Fritters van NiBaMeCa zijn al hard (en plakkerig) op weg naar een succesvolle oogst. Ze staan inmiddels bijna vijf weken te bloeien en de klimaatdoelen zijn met dank aan een luchtontvochtiger en afzuiger behaald. Om de topontwikkeling verder te versnellen, en voor wat extra weerstand krijgen de zeven dames een ‘wonderlijke’ booster.

Twee weken alweer sinds ons laatste verslag, en dat betekent dat we weer in de pen klimmen voor een nieuwe update. Zoals je weet stonden de Apple Fritters twee weken geleden al te bloeien, dus je kunt misschien wel raden dat de topvorming inmiddels in volle gang is.

De laatste keer waren de dames net aan hun bloeifase begonnen. Nu, twee weken verder zijn ze duidelijk veranderd; het zijn mooie beginnende toppen die zelfs in dit beginstadium al behoorlijk compact en heel plakkerig zijn. De geur die ze verspreiden is heerlijk zoet en daar worden we uiteraard heel vrolijk van.

VPD oké!

Het klimaat in de tent is keurig stabiel, nu de luchtontvochtiger draait en de afzuiger precies genoeg vuile warme lucht afzuigt. Daarmee hebben wij onze belangrijkste klimaatdoelen wel behaald 😉 en de cijfers behoorlijk stabiel weten te krijgen. Heerlijk als alles goed samenwerkt! De temperatuur overdag is rond de 26 graden en ’s nachts rond de 21 graden, en de luchtvochtigheid heeft een gemiddelde van 41%.
Dat alles bij elkaar geeft ons een gemiddelde VPD-waarde van 1,5 wat precies de sweet spot is voor de fase waarin de dames nu zitten. Lees ons laatste verslag gerust nog even terug want daarin vertellen we het een en ander over het belang van deze zogeheten vapour pressure deficit (VPD).

Toppen ‘bewonderd’

Aan de voeding die de dames krijgen is nu ook de laatste component toegevoegd, en dat is van Goghs Miracle C. Dit product voorziet onze planten tijdens de bloeifase van alle nodige voedingsstoffen die ze nodig hebben. Het bevat spoorelementen, vitaminen en zuren die zorgen voor goede uitharding en groei van de toppen, en helpt daarnaast met de weerstand tegen schimmels en toprot.

De hoeveelheid van Miracle C wordt wekelijks verhoogd. De rest van de voeding is verder hetzelfde gebleven. Zoals elke keer vullen wij ons watervat met 50 liter water en daarna mengen wij de voeding. Beginnend met 8ml Hy-Pro Generator, gevolgd door 50ml cal/mag, 50ml Van Goghs Radical Enzymes, en natuurlijk de basisvoeding Van Goghs Master flower A/B; hiervan gebruiken we 100ml van beide componenten. Als laatste mengen we de Miracle C. In de eerste week was dit 25ml en in de tweede week hebben we dit verhoogd naar 50ml. Nadat alle voeding goed vermengd en gestabiliseerd is, meten we de pH- en EC-waarde, en stellen deze bij waar dit nodig.

Op naar week #6!

Inmiddels zitten de dames aan het einde van bloeiweek 5, dus ze zijn al aardig op weg. In de komende twee weken staat op de planning om nog een keer overtollig blad weg te halen, maar dat is voor het volgende verslag…

Tot over twee weken!

Groene groet, NiBaMeCa

(advertentie)