(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Aan het einde van NiBaMeCa’s laatste kweekverslag waren de eerste Wedding Cake topjes nét zichtbaar. Dat is inmiddels alweer drie weken geleden dus je kunt wel raden dat ze ondertussen een stuk dikker zijn. De kweektent is er vol van zullen we maar zeggen, en het weghalen van veel overtollige schutbladeren heeft daar zeker aan bijgedragen. 

Hallo allemaal en welkom terug in onze kweekruimte. Er zijn iets meer dan twee weken verstreken sinds ons laatste verslag, en onze excuses daarvoor. We zijn gelukkig weer helemaal terug; uiteraard met een nieuwe update van de Wedding Cake planten. Kijk maar:

Wedding Cake’s vierde bloeiweek

De dames zijn alweer de vierde week van de bloei ingegaan, en telkens als we de tent open zetten worden we toegekeken door zeven kerngezonde planten in volle bloei. Wat een prachtig gezicht is dat! In tegenstelling tot de laatste keer, hebben we er weer lekker veel foto’s van geschoten, zodat je op je gemak met ons mee kunt kijken. Na het opzetten van een continue backup op mijn telefoon hopen we ook nooit meer foto’s kwijt te raken.

Volle kweektent

In de afgelopen weken hebben we de dames van een behoorlijke hoeveelheid overtollig blad afgeholpen. Vervolgens zijn we verder gegaan met het sturen van de takken, waardoor we nu een volledig gevulde tent hebben.
Persoonlijk ben ik (ondergetekende) geen grote fan van het buigen en sturen van de takken, omdat ik er te voorzichtig voor ben. Met hulp van mijn broer heb ik deze keer toch de hele tent gevuld, en veel geleerd tijdens het proces. En dat heeft zijn vruchten afgeworpen; nooit eerder was onze tent namelijk zo mooi gevuld als nu. Ik streef ernaar om mij dit eigen te maken, en deze manier van trainen in het vervolg vaker toe te passen.

Cocktail van Van Goghs

Wat betreft de voeding hebben we weinig aangepast. De winnende formule komt namelijk nog steeds van Van Goghs. Voor deze week hebben we ons watervat gevuld met 50 liter water, en daar volgens het schema de verschillende componenten aan toegevoegd.

Om onze voedingsrijke soep voor de dames te maken, beginnen we met 8ml Hy-Pro Generator. Als dit goed is gemengd is voegen we 50ml Radical Enzymes toe. Dan nemen 100ml basisvoeding van beide componenten van Van Goghs A+B, en sluiten we af met met 25 ml Miracle C. Deze laatste toevoeging geven we pas mee vanaf de vierde week van de bloei, en de hoeveelheid gaat geleidelijk omhoog. Dit geheel mengen we nog een keer zorgvuldig, en als laatste checken we de EC waarde en de pH-waarde, en stellen we dit bij als het nodig is.

Over twee weken brengen we de spiegelreflex camera ook weer mee naar de kweekruimte, want dan zullen de toppen wel op hun mooist zijn. We zullen dan tot aan de oogst met de spiegelreflex camera fotograferen, om de simpele reden dat die foto’s gewoonweg veel mooier en scherper zijn.

Dat was het weer voor nu. Geniet van het weer, en graag tot de volgende keer!
Groene Groet, NiBaMeCa

(advertentie)