(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Nou ja, aardbeien? Kwekerscollectief NiBaMeCa gaat deze keer voor een rondje met de sativa dominante wietsoort Strawberry. De babyfoto’s lieten we je al eerder zien maar in dit kweekverslag lees je hoe de zaden op de NiBaMeCa-manier ontkiemen, voorgroeien, en op in hun uiteindelijke eindbestemming terecht komen. Natuurlijk weer voorzien van de mooie foto’s die we inmiddels van NiBaMeCa gewend zijn.

Strawberry

Leuk dat je weer meeleest. Wij zijn NiBaMeCa en nemen je weer mee in onze kweekruimte voor een nieuwe kweek. De Spliff Cheese is geoogst en uitgebreid getest, en hoewel de opbrengst een beetje teleurstelde, doet de kwaliteit dat zeker niet! De Cheese is een heerlijke wiet met een stevige high en een fijne smaak, maar jij bent misschien meer geïnteresseerd naar de eerste weken uit het leven van de Spliff Strawberry die we in ons laatste verslag lieten ontkiemen.

De sativa dominante wietsoort die we deze keer kweken is een kruising tussen Strawberry Cough, Skunk #1 en Jack F1. Drie toppers van wietsoorten, dus we zijn erg benieuwd wat de Strawberry gaat brengen. In ons laatste verslag kon je lezen dat er tien gezonde zaailingen waren geboren. Door een domme kwekersfout zijn hier slechts zeven van overgebleven maar ze zijn wel supergezond en zien er geweldig mooi uit.

Ontkiemen en een grote schoonmaak

We beginnen natuurlijk met het ontkiemen van de zaden. Vorige keer gunden we je alleen wat babyfoto’s dus het kan geen kwaad om onze manier van ontkiemen nog even uit te leggen. Wij hebben hier namelijk een eigen routine voor, die bijna altijd 100% resultaat geeft. Ook in dit geval zijn er weer 10 van de 10 zaden ontkiemd.

We beginnen door de zaden eerst 24 uur te laten acclimatiseren op kamertemperatuur. Vervolgens nemen we de zaden uit de verpakking en schuren we de schil heel lichtjes op zodat ze beter water opnemen. Daarna gaan ze in een borrelglaasje met water en waterstofperoxide en zetten we ze 24 uur op een donkere plaats op een warmte mat.

Ondertussen hebben we tijd om schoon schip te maken in de voorgroeitent en onze bloeitent. Aan het begin van elke nieuwe ronde maken we alles namelijk even goed schoon met Dettol. Zo weten we zeker dat er geen ongedierte of dergelijke rondzwerft in de tent, die onze jongedames mogelijk zouden kunnen aantasten.

Na 24 uur in het water zijn alle zaden ontkiemd en hebben we ze tussen vochtige wattenpads gelegd, tot ze een mooie penwortel van gemiddeld ongeveer een centimeter lang hadden. Met de penwortel groot genoeg zetten we ze in Eazy Plug blokjes, die we vooraf ingewaterd hebben met een mengsel van water en Hortifit Root starter. De verhouding die we gebruiken is aangegeven op de fles en is 1:100 (10 milliliter per liter water). En met de zaailingen in hun pluggen kunnen ze onder de lamp.

Zaailingen

Het voorgroeien doen wij in een kleine Green Qube tent met een G-LEDS bar van 90 Watt full spectrum, en geven we ze dagelijks 2,5 tot 3 milliliter water met Rootstarter.
Na vier dagen ongekend snelle groei, zijn er aan de zijkanten en de onderkant van de Eazy Plugs al wortels te zien. Tijd om de zaailingen te verplaatsen naar een groter onderkomen! We hebben ze verpot naar 0,7-literpotjes en vanaf dit moment geven we ze ook wat meer voeding. De voeding die we voor deze ronde gekozen hebben, is Hy-Pro Hydro A+B. Van beide componenten gebruiken we momenteel 2,5 milliliter per liter water.
Dit geeft ons een EC-waarde van 1,0. Dit zuren we iets bij, naar een pH-waarde van 6,1 en geven de dames water aan de hand van het gewicht van de potjes. En zo hebben we de kleine Strawberries 8 dagen laten groeien.

Verpotten

Na 8 dagen in de voorgroeitent zijn de plantjes hun 0,7 literpotjes ontgroeid. Omdat hun nieuwe 18-literpotten niet langer in de voorgroeitent passen, worden ze verplaatst naar onze Phantom kweektent. In deze tent hebben we een geweldige uitbreiding in de vorm van een nieuwe kweeklamp en wel de GLEDS Target 330 Pro. Dit is het vernieuwde model van de lamp die wij al hadden, en biedt ons 20% meer efficiëntie voor hetzelfde Wattage. Deze is ons aangeboden door onze vrienden bij Greensell om een half jaar te testen. Aan het einde van het verslag hopen wij een verhoging te zien op de weegschaal, maar zo ver is het natuurlijk nog lang niet.

Voorgroeien

Nu de Strawberry plantjes gesetteld zijn in hun nieuwe omgeving, moeten ze nog een weekje of twee voorgroeien, en daarna gaan ze in de bloei. Het moment om over te gaan op 12/12 bekijken we van dag tot dag. Volgens de beschrijving van deze strain groeien ze nog een goede 4 weken door, nadat we de klok hebben verzet op het 12/12 lichtschema. We willen niet dat ze te klein blijven maar ook niet dat ze ons straks de lamp voorbij groeien. Dat moeten we dus scherp in de gaten houden.

En hiermee eindigen we dit verslag en laten we de dames even rustig bijkomen van de stress die de verhuizing met zich meebracht. Bedankt weer voor het meelezen en tot over twee weken.

Groene groet,
NiBaMeCa

(advertentie)