(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

De afgelopen twee weken zijn voor kwekerscollectief NiBaMeCa weer als een razende voorbij gegaan! Want: als er veel gebeurt, dan lijkt de tijd te versnellen. En in de kweektent van de heren is een hoop gebeurd kunnen we je vertellen. Wat dan precies allemaal, dat hoor (of lees) je natuurlijk van NiBaMeCa zelf. 

Hallo en welkom terug in onze kweektent! We vertellen je met plezier hoe onze dames het gedaan hebben de afgelopen twee weken want daar mogen we best een beetje trots op zijn. We kunnen je nu alvast verklappen dat de 7 Spliff Strawberry wietplanten een mooie groeispeurt achter de rug hebben. Maar blijf er nog even bij want er is meer, en we hebben natuurlijk ook weer een hoop mooie foto’s gemaakt, kijk maar:

Compacte Strawberries

In ons vorige verslag zijn we geëindigd bij het inschakelen van het 12/12 lichtschema. Dankzij de specificaties van Spliff Seeds wisten we dat de wietplanten na de switch nog zeker een week of vier zouden doorgroeien, en dat hebben we gemerkt. Tegenwoordig zijn de de Strawberries zo’n 50 centimeter en raken sommige takken zelfs de 60 centimeter. Een grote verandering, aangezien de dames twee weken geleden nog maar net over de rand van hun potten keken.

Dat gezegd hebbende is 50 centimeter ook weer niet extreem lang, maar aanzienlijk hoger dan onze vorige kweekrondes. We zijn nog opzoek naar de oorzaak van de geringe hoogtegroei in deze kweektent. Veel factoren hebben we inmiddels afgewogen en afgestreept, en via de redactie van CNNBS zijn we een nieuwe richting in gestuurd, die we zullen onderzoeken. Maar daarover lees je meer in onze volgende ronde want dat willen we eerst even uitgebreid testen. Uiteraard delen we onze bevindingen met jullie zodra we die hebben, dus maak je daarover geen zorgen.

Blad eruit, toppen erin

Een kleine drie weken staan de dames nu op 12/12, en de eerste topvorming is te zien. Mooie volle knoppen die bij sommige planten ook lekker dicht op elkaar groeien, met weinig blad ertussen. Dat zien we graag want het betekent veel ruimte voor de oh zo gewilde bloemen. In de twee weken die achter ons liggen hebben we ook veel blad weggehaald. Liefst twee keer zijn de planten van hun overtollige bladeren ontdaan zoals je op de foto’s ziet, en daar laten we het bij …voorlopig…

Dieet voor kampioenen

In het voedingsvat is aan de basisopstelling niks veranderd, never change a winning team! Kort samengevat nemen we op 50 liter water om te beginnen Hy-Pro Generator (8ml). Daarna voegen we van alletwee de componenten, 200 milliliter basisvoeding Hy-Pro Hydro A+B. Om de basis compleet te maken krijgen de meiden ook 50 ml Cal/Mag van GHE.
De enige verandering is dat we nu knopvorming hebben, en dus zijn gestart met het geven van bloeistimulator in een lage dosering. Nu is dat op de 50 liter water slechts 2,5 milliliter. De bloeistimulator komt van Orange Holland.

Geleidelijk aan geven we de dames dus meer voeding. Net als in het vorige verslag hebben we helaas nog wel een achterblijver, en dat is de plant links vooraan in de tent. Deze krijgt dagelijks ¾ tot een liter en de andere zes planten krijgen dagelijks 1 tot 1,5 liter water, afgaand op eigen inzicht en het gewicht van de pot.

Klimaatverandering…

Het klimaat in de tent is de afgelopen tijd perfect onder controle gebleven, met een gemiddelde luchtvochtigheid van 65 procent, een dagtemperatuur van 26 graden en een nachttemperatuur van 21 tot 22 graden. Perfect voor een groeiende wietplant maar de bloei laat zich zien, en voor een bloeiende plant is dit veel te nat. Daarom hebben we de luchtbevochtiger plaats laten maken voor een ONTvochtiger, en hebben we de luchtvochtigheid geleidelijk omlaag gebracht naar 40 procent. Vervolgens hebben we ook een nieuw koolstoffilter van Prima Klima geplaatst, want het begint hier inmiddels behoorlijk naar aardbeien te ruiken 😉

Bedankt weer voor het meelezen, en tot over twee weken!
Groene groet,

NiBaMeCa

(advertentie)