(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Laten we anders weer eens aandacht geven aan het oer-Nederlandse fenomeen wijkagent. In combinatie met wiet zouden we daar gerust een aparte website over kunnen opzetten. Dagelijks lopen deze politiemensen door de wijken om ons land te vrijwaren van dieven, overvallers, zedendelinquenten, pedofielen, relschoppers, wietplanten. Dat ze daarbij de waarheid geweld aandoen, ach… kniesoor die daar nog op let.

Vloeken in de blauwe kerk

Dankzij de niet aflatende behoefte van wijkagenten (en trouwens ook van gewone agenten) om hun verdiensten voor de samenleving breed uit te meten op sociale media, wordt pas echt kristalhelder hoeveel focus de politie heeft op planten. Niet vreemd dat er een heleboel ander politiewerk blijft liggen of simpelweg voor eeuwig in de stoffige bureaulades van onopgeloste zaken verdwijnt.

Dat de gewone man/vrouw/transgender op straat zich helemaal niet zo druk maakt over wiet – 70% van de Nederlanders is immers voor legalisering – maar wel over inbraken, huiselijk- en uitgaansgeweld wil er op een of andere manier maar niet in bij de politie. Maar ja, die hebben dan ook maar 1 bedrijfsslogan die ertoe doet: Befehl ist Befehl. Zelfstandig nadenken over hun dagelijkse gang naar een wiethok of tuintje is vloeken in die blauwe kerk blijkbaar.

Wat zonde nou toch weer…

Zondag is ook een gehaktdag

Goed, over naar de orde van vandaag. Of beter gezegd die van zondag. Want ook op de vrije zondag, ten slotte toch bedoeld om uit te rusten van zes dagen hard werken ervoor, struinen er wijkagenten door de wijken op zoek naar wietplanten.

Neem wijkagent Theo, verantwoordelijk voor het centrum van Rosmalen. Die dropte zondag op zijn Instagram het nieuws dat ie ‘samen met collega’s een flinke hennepkwekerij in Engelen’ (nota ben een dorpskern in Den Bosch, dus wat zoekt de wijkagent van Rosmalen daar zou je denken, red.) kapot heeft gemaakt.

‘Goede vangst’ (inclusief de auto)

Het gaat om een wietplantage in een tussenwoning in de Daliënwaerd in de Haverlij bij Engelen, leren we later van de lokale website Dtv Nieuws. Wijkagent Theo dropt nog wat losse woordjes op Insta erover: ‘Ruim 500 planten. 2x aanhouding. Tevens al vast een auto in beslag genomen. Goede vangst. # hennep #wiet #weed #autoinbeslaggenomen’.

De goede vangst bestond uit vijfhonderd wietplanten daar in Engelen. De twee aanhoudingen betreffen een 33-jarige man uit Eindhoven en een 62-jarige man uit Waalre. En dat afpakken van auto’s bij wiettelers is trouwens ook van de ratten besnuffeld, dit zie je nou toch echt nooit als de politie toevallig eens een inbreker of geweldpleger pakt!

Wijkagent Eric stookt het vuurtje nog wat op

Blijkbaar is een en ander zo leuk voor de politie dat er nóg een wijkagent over gaat posten op de sociale media. En deze Eric gooit er nog een schepje bangmakerij bovenop ten opzichte van collega Theo van zojuist:

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door wijkagent_eric_denbosch (@wijkagent_eric_denbosch)

(advertenties)