(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Niet alleen de gewone burger die van plantjes houdt wordt structureel lastiggevallen door de politie, ook de coffeeshops kunnen hier over meepraten. Hoewel zij legaal (nou ja, gedoogd) wiet mogen verkopen, kunnen de smerissen het simpelweg niet nalaten om jacht te maken op de voorraden. Nu loopt de politie Maastricht weer op te scheppen over een bust van de stash van een shop en dat onder de bijzonder onsmakelijk kop: ‘GROTE GELD & DRUGSVANGST IN HEER!’

Vieze smaak in de mond

Onsmakelijk in dubbel opzicht. Allereerst is het van de ratten besnuffeld om een stash van coffeeshops te rippen. Immers; een beetje shop kan onmogelijk uit de voeten met de toegestane handelsvoorraad van 500 gram wiet, hasj en voorgedraaide joints in de zaak. Ergens moet zo’n zaak toch een grotere handelsvoorraad aanhouden, anders zouden ze elke dag de deuren na een paar uurtjes weer kunnen sluiten.

Flauw dus om daar naar op zoek te gaan als politie, het lijkt meer op ‘coffeeshopje-pesten’ dan op fatsoenlijk beleid in ieder geval. En het gebeurt dus geregeld, zoek anders maar eens op het woord ‘stash’ hier op CNNBS, dan schieten de voorbeelden je om de oren.

Ten tweede het in hoofdletters uitgeschreeuwde DRUGSVANGST in de kop van het Facebook-bericht van de Politie Maastricht afgelopen vrijdag. De doorsnee burger denkt dan – en dat is precies de bedoeling van de politie – aan zware drugscriminaliteit, ondermijning, geweld, liquidaties et cetera. Terwijl het gewoon gaat om de handelsvoorraad van een legale onderneming die belasting betaalt.

Doortastende bullshit

Na deze zeer suggestieve kop, gaan de dienders in Maastricht vrolijk verder met zichzelf op de borst slaan voor hun actie. ‘Doortastend optreden van wijkagenten leverde vandaag een aanzienlijke drugsvangst op in een woning in de Maastrichtse wijk Heer’, schrijft men bijvoorbeeld.

Hoe ze überhaupt bij de woning in Maastricht terechtkwamen vertellen ze dan niet, maar er zal wel weer een anonieme tip aan te pas zijn gekomen. Of de politie heeft een koeriertje gevolgd die van stash naar coffeeshop rijdt, of beter gezegd moet rijden vanwege die beperkte handelsvoorraad waarmee coffeeshops het moeten zien te rooien.

37 kilo cannabis plus dikke tweeduizend joints

Hoe dan ook, eenmaal bij het pand aangekomen ruiken de politieagenten uiteraard de fameuze ‘sterke hennepgeur’. En dat zal best, want uiteindelijk weten de Limburgse speurneuzen 37 kilo wiet en hasj en nog eens 2.200 voorgedraaide joints in handen te krijgen!

Plus ‘een grote geldsom’, dus al het harde werken van de mensen van deze coffeeshop is ook nog eens voor Jan Doedelzak geweest…

Alles is uiteraard in beslag genomen en wellicht zelfs alweer vernietigd als je dit leest. Ook wisten de agenten een man aan te houden, die zich later bij de rechter zal mogen melden. Verder is de gemeente Maastricht ingeschakeld voor ‘mogelijke bestuurlijke acties’. Bij dat laatste moet je dus denken aan sluiting van de woning en misschien zelfs nóg meer vervelende consequenties voor deze toch al keihard genaaide coffeeshop.

(advertenties)