(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

De verkiezingen zijn voorbij en dus kan Nederland weer verder met de orde van de dag: wietplanten bestrijden. In het Brabantse Ossendrecht bijvoorbeeld, waar ze een (*ahum) daadkrachtige burgemeester hebben in de persoon van Steven Adriaansen. Die is van de verkiezingswinnaar VVD en dan weet je het wel. Nadat er in een woning in zijn gemeente 30 wietplanten werden gevonden, timmerde hij het pand per direct voor twee maanden op slot!

Uithuilen na verkiezingen (en weer 4 jaar niksdoen erbij)

Het Nederlandse cannabisbeleid zal na de uitslag van de parlementsverkiezingen nog minstens vier jaar weinig opschieten (richting legalisering dan toch), aangezien de wiethaters van VVD en CDA zo goed als zeker opnieuw in het kabinet komen.

En hoe makkelijk D66 – de beoogde derde kabinetspartij – haar cannabisidealen opzij schuift voor het pluche van regeringsmacht weten we allemaal nog wel van de vorige verkiezingen. De al door de Tweede Kamer aangenomen (!) wietwet van Vera Bergkamp die legalisering voor heel het land regelde, werd toen achteloos ingeruild voor enkele ministerposten en een halfslachtige wietproef-experiment.

Burgemeester: ‘We waarschuwen niet meer’

Hij houdt zo te zien wel van groen, de VVD burgemeester van Woensdrecht, maar niet van wietplanten… [foto: gemeente]

Nou ja, het volk krijgt wat het verdient zullen we maar zeggen. Over naar het Brabantse Ossendrecht, waar toevallig of niet ook een Politieacademie gevestigd is. Tel daar een VVD-burgemeester van de gemeente Woensdrecht die van hard aanpakken houdt bij op, en het zal geen verwondering wekken dat je als wietteler hier niet relaxed met je hobby of bijverdienste bezig kan zijn.

Het regionale dagblad BN de Stem meldt dinsdagavond: ‘Hennepkwekerij in woning Ossendrecht, pand direct dicht: ‘We waarschuwen niet meer’. Stoere taal weer van Steven Adriaansen, maar die woorden betekenen wel dat de bewoner(s) van een huis aan de Stenenhoef in Ossendracht met onmiddellijke ingang hun eigen woning niet meer kunnen betreden en per definitie dakloos zijn gemaakt.

Dertig wietplanten maakt al een ‘drugspand’

En waarom? Nou, allereerst omdat er een of andere buurtgenoot en/of bange burger en/of jaloerse concurrent anoniem melding van maakte bij de politie. Het is godgeklaagd hoe makkelijk Nederlanders bereid zijn om een ander die niks anders doet dan planten kweken erbij te lappen, met alle verschrikkelijke en draconische maatregelen voor diegene tot gevolg.

Want in Ossendrecht doen ze niet aan maatwerk, zeker niet als het om ‘drugspanden’ gaat zoals de burgemeester ook dit huis met 30 wietplantjes erin noemt. Adriaansen in de krant: ‘Waarschuwen doen we niet meer. Na een melding heeft de politie een dertigtal wietplanten aangetroffen. Dan treedt het Damocles-beleid in werking: sluiting van het pand vanwege openbare orde en veiligheid. Zo halen we de loop eruit en nemen de bekendheid van de woning als drugadres weg.’

Je kan beter een moord plegen dan wietplantjes kweken

Vier leugens in die laatste 2 zinnen, en daar ook nog trots op zijn ook als zelfbenoemde hoeder van VVD-law & order… bah! Alsof 30 wietplanten de openbare orde verstoren, of de openbare veiligheid in gevaar brengen, of dat je de hele tijd mensen aan de deur krijgt om 30 planten te bekijken, of dat 30 wietplanten per definitie zou betekenen dat er sprake is van ‘bekendheid als drugspand’. Bah bah bah bah.

Bedenk hier dan ook even bij hoe wij in dit land omgaan met de woonhuizen van terroristen, moordenaars, verkrachters, pedofielen, gewelddadige overvallers, ouders die hun kinderen mishandelen, dronken of doorgesnoven  doodrijders of mensen die tijdens het stappen een ander bewusteloos schoppen… inderdaad, die hoeven NIET hun huis uit, ben je gek?

‘De dijken zijn overal even hoog’

Maar oh wee als je plantjes kweekt die om uitsluitend onzinnige redenen verboden zijn door onze overheid! Dan zijn alle rapen in één keer gaar zogezegd. Met deze quatsch uitkramende meneer Adriaansen in Ossendrecht als niet-gekozen aanvoerder.

Lees deze uitspraak van de burgemeester ook maar eens anders. ‘Het is lang rustig geweest in de gemeente Woensdrecht qua drugspanden, dit is de eerste dit jaar. Ons beleid is overigens in de rest van het district hetzelfde, zodat het niet aantrekkelijker wordt om in een buurgemeente als Bergen op Zoom, Steenbergen, Tholen of Roosendaal aan de slag te gaan. De dijken zijn overal even hoog.’

Waarna deze VVD-bestuurder, zonder zich verder nog een seconde druk te maken over mensen die van de ene op de andere dag hun eigen huis niet meer mogen betreden vanwege een dertigtal PLANTEN, besluit met de oproep aan andere inwoners om toch vooral ‘drugscriminaliteit’ te blijven melden via Meld Misdaad Anoniem.

[openingsbeeld: FGC/Shutterstock]
(advertentie)