(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Al twee weken toert de geweldige CannaStemBus door Nederland, met als doel om zoveel mogelijk cannabisliefhebbers richting het stemhokje te krijgen. Vandaag – woensdag 17 maart tot 21.00 uur – is de dag dat we een rood potlood mee naar huis mogen nemen, tenminste als we even gaan stemmen. De rest van de dag kan je relaxed met een joint in de hand op YouTube kijken naar de Grande Finale van de CannaStemBus tour. De bus is namelijk in het centrum van de macht: Den Haag!

CannaStemBus terug in Den Haag na succesvolle toer door Nederland

Woensdag 17 maart keert de CannaStemBus terug naar Den Haag en staat de hele dag op het Plein bij de Tweede Kamer. De opvallende microbus reisde sinds 1 maart door Nederland om de één miljoen cannabisconsumenten naar de stembus te krijgen.

De livestream op www.cannastembus.nl start om tien uur ’s ochtends. Er staan interviews op het programma met o.a. Shiva Spaarenberg, dochter van cannabis pionier Ben Dronkers en slachtoffer van de speekseltest, Jef Martens van Supscore en Tara van der Poel van de Haagse coffeeshop Dizzy Duck, die de afgelopen jaren een recordaantal HighLife Cannabis Cups won. Verder komen er kandidaat Kamerleden langs van Splinter en de Partij voor de Dieren.

De CannaStemBus voor de deur van het CNNBS-pand in Haarlem, met rechts Founding Father Sanne en in de deuropening VOC-voorzitter en marathoninterviewer in de bus Derrick Bergman

Christelijke partijen, PVV en JA21

In totaal hebben veertien politieke partijen, van links tot rechts, acte de présence gegeven. Alleen de drie christelijke partijen, de PVV en JA21 hebben elke uitnodiging afgeslagen om een korte toelichting te geven op de visie van hun partij op cannabis, coffeeshops en legalisering. Al deze vijf partijen zijn tegenstander van legalisering en in dat opzicht eenlingen in de Nederlandse politiek.

Verstoppertje spelen

Presentator en voorzitter van de stichting Verbond voor Opheffing van het Cannabisverbod (VOC) Derrick Bergman – die jullie ook kennen als columnist hier op CNNBS – geeft de hoop niet op. Bergman: ‘Tien minuutjes moet toch haalbaar zijn voor een van de kandidaat Kamerleden van deze partijen. De lijsten zijn lang genoeg. Hard roepen dat alle coffeeshops dicht moeten, zoals Gert Jan Segers van de ChristenUnie, maar verstoppertje spelen als om een toelichting wordt gevraagd: ik vind het niet heel sterk.’

Cannabis marathon: 73 interviews

De CannaStemBus deed ooit dienst als stadsbus in de Parijse wijk Montmartre. De bus is corona-proof, rookvrij en uitgerust met camera’s en een podcast studio. De hele dag zijn er interviews te zien over cannabiscultuur, legalisering en politiek. Tot nu toe gaven 73 politici, groene ondernemers, kwekers, consumenten en andere betrokkenen een interview in de bus: een unieke cannabis marathon. Alle livestreams en interviews zijn terug te zien op www.cannastembus.nl.

En CNNBS Founding Father Joop samen met de VOC-voorzitter in de CannaStemBus…

Cannabis-Stemwijzer

De CannaStembus tour is een coproductie van de stichting VOC en de Stichting Maatschappij & Cannabis, makers van de Cannabis-Stemwijzer en Kieswijzer. Doel: zoveel mogelijk cannabisconsumenten naar de stembus krijgen. Daartoe wordt ook De Nationale Cannabis Krant verspreid, gratis en advertentievrij, met informatie over de plant, de standpunten van de politieke partijen, columns, kweektips, recepten en nog veel meer. Zie: www.denationalecannabiskrant.nl.

De campagne wordt gesteund door diverse coffeeshopbonden en groene ondernemers. Hierdoor kon de CannaStemBus elf dagen het hele land doorkruisen en hebben alle 570 coffeeshops een actiepakket ontvangen met posters, hesjes, filtertips en De Nationale Cannabis Krant.

Ook CNNBS zat in de CannaStemBus

Zowat iedereen die iets voorstelt in de Nederlandse cannabiswereld is zo’n beetje al aan bod gekomen sinds de CannaStemBus ging rijden op 1 maart. Zelfs beide Founding Fathers van deze website (en van Mediwietsite), mochten voor de camera’s van de livestream hun zegje doen afgelopen maandag toen de bus pal voor ons redactiehok parkeerde.

Mocht je eens willen zien welke gasten jou hier dagelijks cannabis content voorschotelen, dan kan je er nu hieronder (vanaf 1:20:45) aan beginnen:

(advertentie)