(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Je zou het al bijna een traditie kunnen noemen hier op CNNBS als er in Nederland verkiezingen zijn: de volgens de Cannabis Stemwijzer allervriendelijkste pro-wiet partij mag in eigen woorden vertellen waarom het niet onverstandig zou zijn als we woensdag op hun stemmen. Het woord is daarom – opnieuw – aan de Piratenpartij!

Tijd om het roer om te gooien

Afgelopen week werd bekend dat Mexico cannabis gaat legaliseren. En wij zitten met een wietproef waarbij ze vijf jaar nodig hebben om een zaadje te laten ontkiemen. Daar zijn we wel een beetje klaar mee. De wietproef is overbodig. Coffeeshops blijken tot de vitale sectoren te horen, sinds ze na 24 uur lockdown weer open gingen.

Tijd om het roer om te gooien en ons aan te sluiten bij de landen met legale cannabis. De Piratenpartij is de enige partij met een stevig plan om dit voor elkaar te krijgen. Internationale of Europese verdragen zijn geen belemmering voor legalisatie van cannabis, gezien de voorbeelden in het buitenland waaronder de VS,  Luxemburg en binnenkort Mexico.

Wat willen de Piraten met onze favoriete plant?

De Piratenpartij stelt het volgende voor:

  • Cannabis (hennep) wordt per direct geschrapt uit de opiumwet. De plant is vrij te telen en te gebruiken.
    Er komt een overgangsjaar waarin de huidige situatie met coffeeshops in stand blijft. Het kweken wordt niet meer aangepakt, tenzij de veiligheid in het geding is.
  • In dat overgangsjaar wordt in samenwerking met de cannabissector/gemeenschap regelgeving voorbereid voor de handel en productie van cannabisproducten voor menselijke consumptie (warenwet). Bedrijven in de cannabissector staan te springen om slagen te maken op het gebied van kwaliteitsverbetering, maar worden nu tegen gehouden door de wet. Eerlijke voorlichting of het testen van producten is nu verboden.
  • De verkoop van cannabisproducten die THC (>1%) bevatten zal uiteindelijk in speciaalzaken plaatsvinden. Dit kan in de vorm van een (web)winkel (detailhandel) of als horecagelegenheid (coffeeshop).
  • Nederland sluit actief handelsverdragen met landen die een legale cannabisindustrie hebben om internationale cannabishandel en wereldwijde legalisatie te bevorderen.
  • Er komt een generaal pardon voor mensen die veroordeeld zijn voor hennep-gerelateerde zaken (tot een bepaalde grens) en strafbladen worden geschrapt.
  • Bij legalisering van middelen kan worden ingezet op informatiecampagnes om risico’s voor volksgezondheid te beperken. Een straatdealer gaat geen verslavingskliniekfolders uitdelen, bij speciaalzaken kan dit wel. Ook kan overheidsbeleid het gebruik van vaporizers of edibles aanmoedigen. We moeten immers af van die tabak in de joint. 

Wiet, religie, klimaat en armoedebestrijding

Voor eenieder die denkt dat er religieuze bezwaren zijn: de hennepplant is Gods geschenk aan de mensheid. Welke plant geeft ons voeding, medicijnen, kleding, beton, brandstof, kunststof en wat nog meer? (Wanneer gaan de christelijke partijen dit inzien?)

Piratenpartij

De hennepplant is onmisbaar in de strijd tegen klimaatverandering. Het kan tevens een rol spelen in de armoedebestrijding. Landen met een uitstekend klimaat voor het kweken van cannabis zijn vaak armere landen. Daarom dient er te worden ingezet op wereldwijde legalisatie van cannabis. Tot het zover is, moeten cannabisvriendelijke landen onderling verdragen afsluiten om handel mogelijk te maken. Dan kunnen zij hun economie versterken, en besparen wij CO2 omdat we geen lampen hoeven te laten branden.

Stem cannabisvriendelijk!

Laat 17 maart een keerpunt in de Nederlandse geschiedenis worden! Stem cannabisvriendelijk en overtuig mensen in je omgeving dit ook te doen. Ook voor de niet-blowers is het belangrijk om cannabisvriendelijk te stemmen: een groot deel van “drugsoverlast” komt door het illegaal houden van deze middelen.

Elke cannabisvriendelijke partij is goed, maar liefst help je de Piratenpartij aan haar eerste zetels. De Piratenpartij is al jaren de meest cannabisvriendelijke partij van Nederland. Sommige hoofdstukken in het programma zijn zelfs dankzij medicinale cannabis geschreven! Meer over ons programma vind je HIER.

Stem 17 maart Piratenpartij!

(advertentie)