(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Tja, je moet toch wat als werkeloos toekijkende ondernemer in coronatijden. Helemaal als het ook nog eens totaal geen ijsweer is en je toevallig een dichte ijswinkel hebt in Bennebroek met de – zo blijkt achteraf – zeer toepasselijke naam ‘Pablo’s IJscobar’. Nee, dan móet je wel bijna overstappen van ijsjes naar wiettoppen…

Pablo’s IJscobar past assortiment aan

Het is al sappelen voor ijsverkopers ’s winters, maar het wordt natuurlijk allemaal nog beroerder als er vanwege de coronapandemie niet eens een zwerfhond in je ijszaak komt kijken. Dan maar iets anders verzinnen voor de kost, de kachel moet tenslotte blijven roken, zelfs in een ijssalon.

Gezien de geweldige naam van de ijsjeswinkel aan de Bennebroekerlaan in het Noord-Hollandse Bennebroek – kom er maar eens op: Pablo’s IJscobar – mag het nauwelijks een verrassing heten dat de uitbater het ijs liet wegsmelten en pardoes 350 wietplanten op de winkelvloer installeerde. Jammer alleen dat ie vergeten was om te bedenken dat wiet echt wel een stuk harder meurt dan ijs.

Het ene succesnummer is het andere niet

Vandaar dat de politie ‘al eerder signalen kreeg dat er misschien een hennepkwekerij was in het pand’, zo schrijft de website NH Nieuws in een artikel over de carrièreswitch met de geinige kop: ‘Zaak doet naam eer aan: politie vindt hennepkwekerij in Pablo’s IJscobar‘. Een buurtbewoner doet er zelfs nog een schepijs schepje bovenop en zegt: ‘Je ruikt het overal op straat, de wietlucht. Zeker als je daar langs loopt’.

De naamgever van de ijssalon in Bennebroek geniet van zijn jointje(s)… [beeld: Netflix]

Eerst nog even die naam. Wie de geweldige Netflix-serie Narcos gezien heeft, weet dat de enige echte Pablo Escobar dol was op jointjes. Van die hele kleine jointjes met wiet erin, die rookte de Colombiaan de godganse dag door. Van zijn zakelijke succesnummer coke bleef de aimabele Colombiaan heel verstandig ver weg, het aloude dealersmotto don’t get high on your own supply in gedachten houdend.

Wie weet waar Pablo is?

Terug naar het minstens zo spannende Bennebroek. Behalve dat de ijsboer de stroom jatte (daar gaan we tenminste even vanuit aangezien Stedin langskwam om de juice af te sluiten) en hij uiteraard zijn 350 dames plus apparatuur door het politieputje ziet gaan, namen de dienders volgens de Heemsteedse Courant ook nog een motor mee. Gewoon, omdat het kan.

Pablo zelf, ofwel de voormalige ijsmeester van de Bennebroekerlaan in Bennebroek, is vooralsnog foetsie. Ook gewoon omdat dat kan…

[openingsbeeld: Google Streetview]
(advertenties)