(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Oké, Dokter Groen hééft weliswaar een weekje overgeslagen maar zijn Auto Blancaneu is dik vier keer zo groot geworden, sinds je haar voor het laatst zag. Dat niet alleen maar ze is nu ook precies zo vierkant als zijn kweekkast en haar bladerdek is zo plat als een dubbeltje (als je die nog kent…). 

Week #4

Sorry voor mijn afwezigheid vorige week hoor, maar mijn autoflower was toen eigenlijk alleen wat gegroeid. Ik denk niet dat ik je er een heel groot plezier had gedaan als ik wel een verslag had gemaakt. Maar om je toch een idee te geven van de groei in de vierde levensweek van mijn Auto Blancaneu (vrij vertaald: Sneeuwwitje), zijn hier een paar foto’s van vorige week woensdag.

Week #5

Je ziet het, vorige week was ze al behoorlijk wat groter dan twee weken geleden. Inmiddels zijn we echter alweer een week verder en vult mevrouw het gehele kweekoppervlak van de CNNBS G-Kit. Ik heb bij het toppen per ongeluk een paar takken gebroken maar daar lijkt deze autoflower helemaal geen last van te hebben. Ik weet in ieder geval zeker dat ik meer dan genoeg takken overheb om straks de bloeifase mee in te gaan. Kijk maar eens naar de foto’s van vandaag.

Is het al bloeitijd?

Was dit een fotoperiode gevoelige wietsoort geweest zoals de Sneeze van mijn laatste oogst, dan had ik haar waarschijnlijk vorige week al op 12/12 gezet. In dat geval had de plant nu waarschijnlijk haar eerste bloeiharen gehad. Auto Blancaneu is echter een autoflower en die bepaalt zelf wanneer ze gaat bloeien. En nu ze het hele oppervlak van mijn kweekast vult, mag ze weleens beginnen, en laat ze dat nou net ook gedaan hebben. Ze zijn nog een beetje lastig te fotograferen maar de eerste tekens van bloei zijn een feit!

Onderin, in de bak van het Flow Hydroponics 3-in-1 Systeem gaat het ook nog steeds goed, al is het water een tikkie aan de koude kant. Ik zou mijn aquariumverwarming erin kunnen hangen maar met het oog op aankomende zomer laat ik die nog even achterwege. De EC-waarde laat ik niet te hoog oplopen en is nu 1,7. Ik merk aan de EC-meter dat mijn wietplant de voeding (General Hydroponics Flora Series) goed opneemt aangezien de EC-waarde na een nacht in het systeem daalt.

Volgende week meer!

Dokter Groen

(advertentie)