(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Onze kweekdokter heeft goed nieuws en slecht nieuws deze week. Het goede nieuws is dat één van zijn Auto Blancaneu zaailingen inmiddels mooie witte wortels heeft. Het slechte nieuws is dat de twee andere zaailingen het weekend niet overleefd hebben. Hoe, en wat de sneeuwstorm ermee te maken heeft, lees je in deze verse kweekupdate van Dokter Groen. 

Zo heb je drie zaailingen, en zo heb je er nog maar één. Nou had ik er gelukkig ook maar één nodig maar die had ik toch liever zelf uitgekozen. Nu heeft het lot beslist, en moet ik doen met de Auto Blancaneu die is overgebleven. Een interessant idee is het wel, aangezien alles volgens sommigen voorbestemd is. Hoe dat zal uitpakken zullen we vanzelf zien. Voorlopig is het Auto Blancaneu dametje in ieder geval nog in haar kleutertijd en is er nog niet veel aan haar te zien – ik zal het kort houden.

3 – 2 = nog 1 zaailing over…

Je vraagt je nu vast af waarom het lot beslist heeft dat ik nog maar één Auto Blancaneu over heb. Een week geleden had ik er immers nog drie, dus waar is het fout gegaan? Nou, bij de sneeuwbui van afgelopen weekend. Ik ging het weekend uit logeren, dus had ik mijn zaailingen zorgvuldig achtergelaten zodat ze het weekend zouden overleven. Helaas voor de twee overleden Auto Blancaneu (rest in peace) liep dat even anders. Ik werd ingesneeuwd dus duurde het weekend even wat langer dan gedacht – met dít als resultaat:

Wortels!

Het probleem waardoor de plantjes het weekend niet hebben overleefd, is natuurlijk omdat ze nog geen wortels in het water hadden. Alleen de zaailing die in het midden van het 3-in-1 kweeksysteem stond overleefde omdat ze door opspattend water werd natgehouden. Het systeem wordt geleverd met luchtpomp en twee lange bruisstenen om alle netpotjes van luchtbellen te voorzien. Alleen heb ik maar één bruissteen in gebruik, omdat ik toch maar één wietplant in het kweeksysteem laat groeien.

Het overgebleven Auto Blancaneu plantje ziet er nog wat pips uit maar heeft inmiddels wel aardig wat wortels en die zien er mooi wit en gezond uit. Ze zullen binnenkort het water in groeien, dus het was tijd om dat ook op de juiste pH-waarde te brengen. Voeding had ik er vóór het weekend al in gedaan, de EC-waarde van het water is 1,3. De pH-waarde lag vanmorgen echter boven de 8, dus die heb ik even omlaag gebracht met pH-min van Plagron.
Let trouwens op met flessen pH-min want het spul is best agressief en kan je vloer aanzienlijk beschadigen, zoals je ook op de foto’s kunt zien.

pH 6,4

Bij het aanzuren heb ik de pH-waarde trouwens niet op 5,8 gesteld maar 6,4. Dit is zodat de Cal/Mag van Mills die ook in het voedingswater zit, goed opgenomen kan worden. In voorgaande rondes heb ik namelijk twee keer aan het begin last gehad van een calcium gebrek. Dit moet ik deze ronde zien te voorkomen, aangezien ik deze keer een autoflower kweek. En die hebben zoals je weet geen tijd voor voedingsfouten!

Dokter Groen

(advertentie)