(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Een kort kweekverslagje van Dokter Groen deze week, na de uitgebreide oogst-, knip- en weegverhalen van de afgelopen weken. Onze kweekdokter laat Auto Blancaneu zaden ontkiemen, en legt uit waarom hij voor deze autoflower heeft gekozen. 

Zó, heb ik even een hoop wiet gerookt de afgelopen week! De Sneeze smaakt me goed zal ik maar zeggen; het zijn stuk voor stuk heerlijke en knoeperd harde toppen. Ik mag wel snel doorkweken want als ik in dit tempo doorstoom dan red ik het niet eens met die 210 gram(!).

Auto Blancaneu

Gelukkig dan maar dat ik inmiddels weer begonnen ben, en met een lekkere en snelle autoflower ook nog eens. Ik ga deze ronde namelijk Auto Blancaneu kweken, en ik heb de zaadjes daarvoor reeds ontkiemd. Auto Blancaneu is een van de vijf autoflowers die deze zomer door CNNBS lezers zijn getest. Samen met de wietsoort Auto Camelberry werd Auto Blancaneu daarbij als winnaar gekozen. De zaden zullen binnenkort ook te bestellen zijn op  CNNBS.shop.

Zelf heb ik Auto Blancaneu van de zomer ook buiten gekweekt, het is een prachtige grote autoflower met diep paarse toppen. En nou kweek ik binnen doorgaans liever fotoperiode-gevoelige wietplanten dan autoflowers maar ik bedacht me toen ik haar pas geleden voor het eerst proefde. De Auto Blancaneu heeft een heerlijke zoete haze-achtige smaak, en maakt heerlijk high. Het is een bijzonder lekkere wietsoort.

Ik ben daarnaast ook erg benieuwd hoe een autoflower het doet in het Flow Hydroponics Systeem. Automatisch bloeiende dames kunnen namelijk enorme hoeveelheden wiet produceren als ze snel kunnen groeien. En laten we eerlijk zijn, nergens groeien wietplanten sneller dan in een hydrosysteem. Kijken of ik die 1,4 gram per Watt kan overtreffen!

Ontkiemen

Het ontkiemen heb ik natuurlijk weer op de bekende koffiefilter methode gedaan. Drie zaden gingen daarbij op 28 januari in een nat koffiefilter in een plastic diepvrieszak. Op 31 januari hadden de zaden alledrie een mooi wit worteltje, en kon ik ze overzetten in een stekblokje.

Tja, en toen kwam ik erachter dat ik nog maar één stekblokje had, en ook te weinig hydrokorrels. Gelukkig was de lokale plantenwinkel open voor afhalen, en kon ik daar een zak hydrokorrels kopen. Ik heb het stekblokje toen in drie stukjes gesneden en de netpotjes verder met wat extra hydrokorrels gevuld. Inmiddels zijn het drie kleine zaailingen; ze staan nu nog in mijn propagator maar wel al in de CNNBS G-Kit. Vandaag of morgen zet ik ze in het hydrosysteem. Ik hou ze nat met een hele lichte voedingsoplossing van General Hydroponics Europe.

Dokter Groen

(advertentie)