(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Pas drie weken geleden kwam het zaadje van deze Auto Blancaneu van Dokter Groen voor het eerst met water in aanraking, en vandaag is ze al groot genoeg om te toppen. Dokter Groen doet dat op de minst stressvolle manier mogelijk. Het is immers wel de bedoeling dat deze plant straks de hele kweekkast vult!

Jawel! Mijn dametje was vandaag alweer toe om getopt te worden. Wat groeien mijn wietplanten toch ontzettend snel, sinds ik ze in het Flow Hydroponics 3-in-1 Systeem kweek. Zo raken de wortels nog maar net het water, en zo ligt de bak er vol mee! Zover is het nu nog niet maar het scrogrek is wel bijna bereikt, dus die heb ik ook vast opgehangen.

Auto Blancaneu toppen

Net als de vorige kweek van Sneeze wil ik natuurlijk wel dat de Auto Blancaneu straks het gehele kweekoppervlak vult. Daarvoor zal ik haar scroggen en één keer toppen, en dat laatste heb ik vanmorgen gedaan. Om de plant zo min mogelijk te vertragen heb ik haar op de minst stressvolle manier getopt. Door het topje dat eraf gaat zo klein mogelijk te houden vertraag je haar het minst. Autoflower wietplanten kun je immers niet langer laten groeien, mocht dat nodig zijn.

Om alleen het uiterste puntje uit de top te halen, vouw ik eerst de bovenste blaadjes in de kroon open. Het groeipuntje dat ertussen zit, duw ik vervolgens met mijn vinger tot die afbreekt. Er komt geen schaar bij het stressloos toppen kijken, want het kleine groeipuntje breekt vanzelf gemakkelijk af. Hieronder zie je de methode in plaatjes.

Watertemperatuur…

Deze week ook wat extra aandacht voor de watertemperatuur. Want nu het buiten weer wat warmer is, loopt de temperatuur van het water in het Flow Hydroponics 3-in-1 Systeem ook op. En omdat ik deze keer een autoflower kweek, staat mijn 150 Watt G-Bars ook langer aan, en wordt het water iets warmer dan ik wil. Gelukkig is dat pas na een uur of 16 en koelt het water ook weer snel af, maar ik hou het wel scherp in de gaten. De zomer komt eraan en het zal alleen nog maar warmer worden…

Na het toppen heb ik zogezegd ook het scrogrek weer geplaatst. Zodra madame er doorheen groeit begin ik met haar door het rek te vlechten. Laten we daar maar op wachten dan, en wel onder het genot van nog een paar laatste foto’s 😉 Tot volgende week!

Dokter Groen

(advertentie)