(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Een niet al te lange kweekupdate van Dokter Groen deze week, maar zijn Auto Blancaneu is wel flink gegroeid. Ze hangt alweer lang en breed met haar wortels in het water, en heeft een gezond kleurtje. Om geen achterstand op te lopen met de autoflower, wil Dokter Groen koste wat het kost een calciumtekort voorkomen.

Het is eigenlijk wel ironisch dat een soort die vrij vertaald ‘Sneeuwwitje’ heet, het loodje moest leggen vanwege een ingesneeuwde kweekdokter (zei de gek). Maar gelukkig heb ik maar één wietplant nodig en daar gaat het goed mee. De Auto Blancaneu die mijn afwezigheid als enige overleefde heeft inmiddels al een paar lange draden van wortels in het waterreservoir van het 3-in-1 hydrosysteem hangen, en is qua formaat eigenlijk al geen zaailing meer.

Calcium tekort voorkomen

Omdat ik deze keer een autoflower kweek, wil ik koste wat het kost een tekort aan calcium voorkomen. In voorgaande rondes heb ik daar twee keer mee te maken gehad maar dat waren fotoperiode gevoelige planten. Die kun je gewoon wat langer laten voorgroeien maar deze Auto Blancaneu gaat straks vanzelf in bloei, en dan wil ik dat ze minstens het gehele kweekoppervlak van mijn CNNBS kweekkast vult.

Calcium uit de Cal/Mag waarvan ik ook enkele milliliters in het voedingswater heb gedaan, wordt alleen goed opgenomen als de pH-waarde boven de 6,4 ligt. De meeste andere mineralen uit de voeding van General Hydroponics die ik gebruik, wordt in mijn hydrosysteem het beste opgenomen bij een pH-waarde van 5,8. Een dilemma dus, dat ik probeer op te lossen door de pH-waarde tussen de 6,2 en 6,4 te laten schommelen. Ik controleer de pH-waarde dan ook bijna dagelijks op het moment.

Wortels in het water

Aan de bovenkant is mijn Auto Blancaneu mooi groen maar aan de onderkant is ze spierwit, en dat is zoals ik de wortels ook graag zie. Een week geleden kwamen ze net uit het netpotje maar nu hangen er al een paar mooie lange draden in het water.
Tijdens de koude dagen van vorige week was de lucht wel erg droog, maar gelukkig wordt die ook weer wat vochtiger. Omdat het nu ook niet meer zo koud is kon ik het raam ook weer op een kier zetten, en krijgt madame ook weer wat frisse lucht.

Dokter Groen

(advertentie)