(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

We hebben het hier wel vaker gezegd: wiet (kweken) komt in alle geledingen van de maatschappij voor. Wat te denken van het geval ‘Luigi Sartor’ bijvoorbeeld, een voormalige profvoetballer uit Italië die o.a. speelde voor Juventus en Inter Milan. Maar nu schittert ie niet in de media met een actie op het veld maar met een politieactie in zijn kweekhok. Want Luigi is gepakt met 106 wietplanten!

Luigi kon best een beetje ballen

Zeventien jaar lang dartelde de nu 46-jarige Luigi Sartor over de Italiaanse voetbalvelden. Hij verdedigde tussen 1992 en 2009 de clubkleuren van Juventus, Inter Milan, Roma en Parma en werd als verdediger ook twee keer verkozen in het nationale elftal van Italië. Kan toch niet iedereen zeggen die een bal niet direct de sloot in schopt.

Voor we naar de gruwelijke werkelijkheid van 2021 gaan, nog één voetbalfeitje. Want onze Luigi, geboren in Treviso, staat nog altijd als recordhouder in de annalen, zo meldt de Britse krant The Sun. ‘Hij is de enige speler die in twee opeenvolgende jaren de UEFA Cup wist te winnen met verschillende clubs: met Inter in 1998 en met Parma in 1999’.

Luigi gaat niet lekker meer als de bal stil ligt

Je zou bijna denken dat we hier dus met een halve heilige te maken hebben, zeker in het doldwaze voetbalgekke Italië. Maar Luigi Sartor maakte er toch een beetje een potje van nadat hij stopte met achter een bal en/of tegenstander aan rennen.

De Nederlandse voetbaljournalist Wesley Victor Mak meldt dinsdag op twitter dat de voetballer in 2011 betrokken was bij een matchfixing/witwas-schandaal en in 2015 veroordeeld werd voor het mishandelen en stalken van zijn ex-vriendin. En nu dus wiet kweken, gekker moet het allemaal niet worden. Watskeburt?

Extra stroomaanvraag voor verlaten boerderij nekt Luigi

De Italiaanse krant Gazetta Di Parma bericht dinsdag: ‘Dal prato del Tardini all’«erba»: Sartor arrestato nella serra della droga‘. Begrijpen wij hier verder geen zak van, behalve natuurlijk ‘droga’. Deze drugs behelzen om precies te zijn 106 wietplanten, die in een verlaten en afgelegen boerderijtje in Lesignano Palmia zijn aangetroffen.

Al met al – wietteelt voor de lol is nog altijd verboden in Italië – genoeg reden voor de politie om Luigi en een handlanger in de boeien te slaan. Hoe Luigi en zijn maat gepakt zijn moeten we ook even vertellen. De boerderij was verlaten, maar er werd nog wel stroom afgenomen. Raar inderdaad en helemaal raar toen er een aanvraag vanuit de verlaten boerderij binnenkwam om de stroomtoevoer te verdubbelen! Zelfs in Italië wordt de politie dan achterdochtig.

Luigi doet er het zwijgen toe…

De smerissen hingen verborgen camera’s op om er achter te komen wat er hier gaande was. Al snel bleek al die stroom nodig voor LED-lampen en ventilatoren. Ook struikelden de agenten over de pakken voeding die er rond slingerden. En dat er 106 wietplanten in de boerderij leefden, maakte de aanklacht wegens illegale productie van verboden substanties compleet, dat begrijp je wel.

Overigens deed Luigi er zelf het zwijgen toe toen de politie hem voor een rechter liet opdraven. In afwachting van een rechtszaak is de oud-international en drievoudige UEFA Cup-winnaar onder huisarrest geplaatst. Sluiten we af met opnieuw een tweet van voetbaljournalist Wesley Victor Mak, want die heeft actueel beeld van Luigi in de penarie:

[openingsbeeld: YouTube]
(advertentie)