(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Verdomd, die hadden we nog niet gehad met een eigen cannabismerk, terwijl modderfokking Ice Cube toch wel iemand is aan wie je snel denkt als de combi rapper en blowen ter sprake komt. Maar goed, beter laat en goed dan nooit zullen we maar zeggen. Enter ‘Fryday Kush’, het wietmonster dat de vader van de gangsterrap nu heeft uitgebraakt, met – naar zijn zeggen – THC-percentages ver boven de veertig procent!

Vier decennia Ice Cube

Ice Cube (51) was in de jaren tachtig een van de leden van het roemruchte N.W.A. uit Los Angeles. Dat gezelschap, met o.a. Dr. Dre aan boord, viel al na enkele turbulente jaren uit elkaar, waarna O’Shea Jackson (zoals onze hoofdrolspeler in het echt heet) het succes gewoon solo voortzette. Daarnaast speelde de Amerikaan in tientallen films, te beginnen met de klassieker ‘Boyz n the Hood’ in 1991. En al die tijd maar blowen jongen!

Fryday Kush

Dat moest, zeker met een legale thuismarkt, op een gegeven moment wel leiden tot een eigen cannabismerk. Beetje laat inderdaad, want een shitload aan hiphoppende praatzangers ging hem al voor. We noemen een Snoop Dogg, Lil Wayne, Jay-Z, B-Real, Killer Mike en El-P van Run the Jewels, Method Man en zijn groep Wu-Tang Clan, Drake, Noreaga, Xzibit, The Game, Berner, Jim Jones, 2 Chainz, Redman, Freddie Gibbs en Kurupt.

Afgelopen zaterdag 13 februari was dan het moment voor Ice Cube om zijn cannabiskind ten doop te houden, middels een bericht op Twitter:

Wiettoppen gepimpt met vloeibare THC

Maar wacht even, Ice Cube dropt niet zomaar het zoveelste lekker smakende en potente wietje op de toch al volle legale wietmarkten van Arizona, Californië, Nevada en Oklahoma. Nee, hij werkt samen met het bedrijf Caviar Gold. En dat zijn rakkers die een patent hebben geregistreerd op het infuseren (zeg maar het pimpen door te injecteren) van wiettoppen met 98% pure vloeibare THC!

Op hun beurt zijn ze bij het Californische ‘kaviaarbedrijf’ ook in hun nopjes met de joint venture met Ice Cube. Kijk maar eens hoe ze hun homepage hebben aangepast:

Ice Cube’s wietje heeft 46% THC en 10% CBD

Ice Cube op zijn beurt prijst zijn nieuwe handel uiteraard ook de hemel in. En als we de beide partners mogen geloven heeft de rapper/acteur Fryday Kush ‘persoonlijk ontwikkeld’, dankbaar gebruikmakend van ’the unique proprietary process of adding 98% pure liquid THC to marijuana’, zodat we ’the strongest & highest quality flowers on Earth’ kunnen, nee mogen kopen.

Ach, laat de marketing maar aan Amerikanen over, zelfs als het AmeriKKKa’s Most Wanted betreft.

‘We got cones, high potency buds, and some of the strongest nugs on the market,” Ice Cube tweeted following the initial announcement, adding that the line’s potency is 46.2% THC and 10.78% CBD.
The product logo mirrors the cover of Ice Cube’s 1992 album “The Predator’  – Ice Cube

(advertentie)