(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

We weten al dat cannabis een essentieel product is in tijden van een wereldwijde pandemie. De coffeeshops mochten dus open blijven (voor afhalen) tijdens de lockdown, zowel hier in eigen land als in Noord-Amerika. In de dichtstbevolkte Amerikaanse staat Californië gaat de overheid nu nog een stapje verder; personeel in de cannabisbranche behoort tot de eerste groep mensen die daar een vaccinatie tegen het Covid-19 virus krijgt!

Dringen voor een spuitje

Overal ter wereld worden er felle discussies gevoerd over wie er het eerste aan de beurt mag of moet komen met de langverwachte anti-corona vaccinaties. Uiteraard na al het medisch personeel, maar wie oh wie mag er daarna?

In Californië, met bijna 40 miljoen inwoners de grootste Amerikaanse staat waar wiet legaal is, zijn ze er al uit. Werknemers in de wietindustrie komen als eerste aan bod in de zogeheten Phase 1a en Phase 1b, zo maakte het California Department of Public Health deze week bekend.

Eerst medicinale cannabis employees, daarna recreatieve wietjobs

Waar die 1a en 1b voor staan? Nou, als eerste van de professionele wietmensen komen medewerkers die in de medicinale cannabisindustrie werken aan de beurt. De zogeheten ‘adult-use industry employees’, dus zij die in de recreatieve wietsector een job hebben, volgen dan in fase 1b.

Als we helemaal correct willen zijn, dit is de redenering in Californië van de autoriteiten ten aanzien van de cannabiswerknemers:x

Cannabis was, is en blijft essentieel

Toch wederom een erkenning dat cannabis essentieel is in zware tijden, nietwaar? Zeker als je weet dat wietmensen gezellig in phase 1b zijn ingedeeld met personeel uit de kinderopvang, (nood)hulpdiensten en voedsel- en landbouwarbeiders.

Een veel kleinere staat (6 miljoen inwoners) ging Californië trouwens in januari al voor: Maryland. Daar besloten de autoriteiten dat ‘medical cannabis workers’ die een geldige registratie in de legale wiethandel kunnen laten zien, zich als eerste in ‘1a priority group’ mogen melden voor een vaccin.

LEES OOKCoffeeshops in VS geven covid-19 gevaccineerden gratis joint of wiet

[openingsbeeld: artstore/Shutterstock]
(advertenties)