(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Zand genoeg in Marokko… dus waarom zou je niet gewoon ergens je partijtje van 9,2 ton hasj begraven, zodat je die later kan opgraven en de grens over kan transporteren richting Europese afzetmarkt? Nou, bijvoorbeeld omdat de pitbulls in uniform van La Direction Générale de la Sûreté Nationale dan nét iets eerder jouw stash opgraven!

Een goedgevulde zandbak…

Over naar het zuidwesten van Marokko. Om precies te zijn naar de woestijn aan de rand van de stad Guelmim. Zand genoeg daar om iets illegaals te verstoppen en zo geschiedde. Helaas voor de bende die het graafwerk verrichtte wisten agenten van de Nationale Veiligheidsdienst DGSN er op een of andere manier (wij gokken verraad van een tipgever) achter te komen waar onder het zand de grote balen hasj verstopt lagen.

Zaterdag kon La Direction Générale de la Sûreté Nationale zodoende trots op Twitter melden dat de drugs in beslag zijn genomen en dat er een onderzoek is gestart naar de voormalige eigenaren ervan.

9.177 kilo chira door het afvoerputje

De dienst meldt dat het negen ton plus 177 kilo ‘chira’ in beslag heeft genomen in een gezamenlijke actie van Nationale Veiligheidsdienst en lokale gendarmes. Chira is trouwens de lokale benaming voor hasj daarginds. Uiteraard klinken er ook uitgeholde politiewoorden als ‘een kwalitatieve operatie om internationale drugssmokkel te bestrijden’.

Voor wie het Arabisch machtig is, ziet dat er zo uit die war on drugs bullshit propaganda:

Even ‘cheese’ zeggen mannen!

Tja, het zal allemaal werkelijk geen ene kamelenzak verschil maken… Marokko is en blijft ’s werelds grootste hasjproducent en dit soort ‘bedrijfsongevalletjes’ worden gewoon meegenomen in de planning vooraf en het afrekenen achteraf.  Het enige min of meer positieve dat we er verder van kunnen zeggen is dat het best bijzondere foto’s heeft opgeleverd…

 

(advertenties)