(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Opnieuw trekken we ons de haren uit de kop hier op de CNNBS redactie. Waarom hebben wij nou nooit eens het geluk om een dikke stash gratis en voor niks in de schoot geworpen te krijgen? Nee, het zijn altijd van die enorm brave Hendrikjes, die van de weeromstuit direct met hun geestverruimende godsgeschenk naar de politie rennen. Bah bah… over naar de eerlijkste man ter wereld.

Blind de inhoud van een opslagcontainer kopen

We gaan naar de Amerikaanse staat Pennsylvania, waar recreatieve wiet nog altijd illegaal is en slechts mediwiet in bepaalde gevallen wordt toegestaan. Wát ze daar in de ontbijtpap doen weten we niet, wel dat er dus goudeerlijke, zo niet veel te eerlijke mensen wonen.

Eentje daarvan kocht in de morgen van 27 januari ongezien de inhoud van een opslagbox van Hilltop Self Storage. Dat is in de VS niet heel vreemd en gebeurt bijvoorbeeld bij eenzame sterfgevallen en bij mensen die de huur van de opslagruimte niet meer betalen. Zoals in dit geval het geval was.

Verrassing!

De man ging voortvarend aan de slag met het opruimen en inventariseren van de inhoud van de huurschuur, die hij voor een miezerige 126 dollar ongezien had gekocht. En dat is dan ook nog inclusief een ‘buyer’s fee’ van 16 dollar. Soms heb je mazzel en sla je een slag, soms niet.

En soms vind je dus een echte verborgen piratenschat! Net voordat hij wilde gaan schoonmaken zag de man – zo leren we op de Facebookpagina van de Eastern Adams Regional Police (EARP) – een grote plastic gereedschapskist op de vloer staan. Hij verwijderde de deksel en zag dat de kist rijkelijk gevuld was met vacuüm getrokken en gesealde zakken, ongeveer 30 bij 45 centimeter groot, en naar het leek gevuld met… cannabis!

Wiet ter waarde van kwart miljoen, gekocht voor 100 euro

In plaats van een vreugdedansje maken over zoveel mazzel, belde de te eerlijke man de politie. Die legde alle 63 zakken een voor een op de precisieweegschaal. Er bleek in elke zak ongeveer 18 ounces ofwel net iets meer dan een halve kilo te zitten.

Dat maal 63 maakt zomaar even een stash wiet van 32 kilo! Gekocht voor net iets meer dan 100 euro, maar volgens agenten van EARP goed voor een straatwaarde van 261.000 euro.

Maar we weten allemaal hoe het met wiet gaat die in handen van de politie valt, ongeacht hoe. Die wiet haalt de straat nooit meer. De container werd op een pick-up truck geladen, richting politiebureau gebracht, even in de bewijskamer opgeslagen en uiteindelijk allemaal vernietigd. Einde verhaal? Niet helemaal.

Dit hadden we allemaal niet per se hoeven te zien als het het ons vraagt…

Wanbetaler opslagruimte krijgt XXL-boemerang in zijn smoel

Aan die veel te eerlijke Brave Hendrik maken we geen woord meer vuil. Maar wel aan de NSB’er die de opslagruimtes exploiteert, want die gaf zonder dralen het adres aan de politie door van de oorspronkelijke huurder die zijn rekeningen niet had betaald.

Dus rukte de agenten van EARP nog een keertje uit, met als bestemming het huis van ene Andreas Garcia-Grajeda. Deze gast van 31 jaar mocht direct met stalen handboeien om mee met de politie, die hem vervolgens dropte bij de Adams County Prison.

De mogelijke straffen die een rechter hem in Pennsylvania kan opleggen zijn niet voor de poes. Bezit van meer dan 30 gram kan je al 1 jaar cel en een boete van $5.000 opleveren. Maar het gaat om 32 kilo, dus een aanklacht voor ‘verkoop of distributie’ is waarschijnlijker en daar staat een gevangenisstraf van 2,5 jaar en een geldboete van $15.000 op.

Wie zei daar nou dat eerlijkheid altijd loont?!

UPDATE: Via tv-zender Fox23 bereiken ons de naar verluidt laatste woorden van de verdachte. We quoten Garcia even in zijn moerstaal:

‘Oh, man, I wanted to get that out of there’

(advertenties)