(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Een gratis krant om de wietconsument half maart naar de stembus te krijgen. Dat is de gedachte achter ‘De Nationale Cannabis Krant’, die verschijnt in oplage van 100.000. Vanaf dinsdag kun je ‘m in tientallen coffeeshops meenemen – en later in alle (!) coffeeshops – als je toch je wietje gaat afhalen. Of je leest hem nu al online op de site van initiatiefnemer VOC…

Actiekrant voor aanstaande verkiezingen

Op 9 februari verschijnt De Nationale Cannabis Krant, een eenmalige uitgave van de stichting Verbond voor Opheffing van het Cannabisverbod (VOC). Tot aan de verkiezingen wordt deze gratis krant via coffeeshops en growshops door het hele land verspreid. Doel is zoveel mogelijk cannabisconsumenten naar de stembus te krijgen op 17 maart.

De 20 pagina’s tellende krant bevat artikelen, columns (o.a. eentje van de founding father van CNNBS), reportages, een interview met D66-Kamerlid Vera Bergkam, recepten, kweektips, een English Readers Section, een overzicht van de standpunten van de politieke partijen over cannabis en een kruiswoord-puzzel.

Bergkamp zegt in het interview (pagina 9) onder meer: ‘Het wordt nu gedoogd dat mensen vijf planten kweken. Ik zou graag willen zien dat dat helemaal niet meer strafbaar is. Dit punt staat nog op mijn to-do-list.’

Heb jij het Gouden Ticket in handen?

In zeven van de honderdduizend exemplaren van De Nationale Cannabis Krant zit een Gouden Ticket gevouwen. De gelukkige vinders gaan samen een unieke dag in Amsterdam beleven, met een bezoek aan het Cannabis College, het Hash, Marijuana & Hemp Museum en diverse coffeeshops, een private canal tour en een diner met bijzondere gasten. Deelname is uiteraard beperkt tot personen van 18 jaar en ouder.

VOC-voorzitter en CNNBS-columnist Derrick Bergman stopt hoogstpersoonlijk de 7 Gouden Tickets in de vers gedrukte krantenstapel…

Samenwerking resulteert in Nationale Cannabis Krant

De stichting VOC, in 2009 opgericht om de legalisering van cannabis in Nederland te versnellen, werkt samen met de stichting Maatschappij en Cannabis, makers van de Cannabis-Kieswijzer en de nieuwe Cannabis-Stemwijzer en met de landelijke coffeeshopbonden PCN en BCD.

Het motto van de Nationale Cannabis Krant staat groot op de uitneembare verkiezingsposter…

De krant ligt vanaf dinsdag 9 februari in de eerste coffeeshops. Maar als je niet op papier wilt wachten, staat de hele krant vanaf nu ook in Pdf online en wel HIER.

Cannabisvriendelijk stemmen

Met De Nationale Cannabis Krant probeert het VOC de misstanden rond cannabis hoger op de politieke agenda te krijgen én zoveel mogelijk cannabisconsumenten cannabisvriendelijk te laten stemmen bij de landelijke verkiezingen.

Op de middenpagina’s prijkt een verkiezingsposter, ontworpen door Mossy Giant, met als slogan ‘Geef de plant jouw stem’.

Krant ligt straks in alle shops

Begin maart krijgen alle 570 Nederlandse coffeeshops een actiepakket toegestuurd, met daarin verkiezingsposters, hesjes voor het personeel, filtertips en tachtig exemplaren van De Nationale Cannabis Krant. Voor die tijd is de krant verkrijgbaar bij 24 distributiepunten in elf provincies, die op de achterpagina vermeld staan.

(advertentie)