(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Het is een regelrechte klassieker in het boek met wietblunders: zelf de politie erbij halen voor een niet-cannabis dingetje terwijl je wel degelijk een cannabis dingetje te verbergen hebt. Over naar New York, waar een 25-jarige man gruwelijk de mist in gaat als ie een inbraak doorbelt aan de autoriteiten op 911.

Help, er wordt ingebroken in mijn huis!

We gaan naar Albany, de hoofdstad van de Amerikaanse staat New York. Weliswaar heeft gouverneur Cuomo van die staat al herhaaldelijk in het openbaar geroepen dat het wietbeleid een discriminerende hel is en New York zo snel mogelijk tot legalisering van recreatieve cannabis moet overgaan mede ook om de staatskas te spekken, voorlopig is het in de praktijk nog aanmodderen.

Daar kan Christian Deluna (25) voortaan uit de eerste hand over meepraten. Op 26 januari rond kwart voor elf ’s avonds belde hij namelijk alarmnummer 911, om door te geven dat er op dat moment een inbraak in zijn huis gaande was. Direct rukken de agenten van het Albany Police Department uit naar het huis van Christian!

Inbrekers weg, stash op tafel

Als ze bij zijn kot op Manning Boulevard aankomen, blijken de nachthazen echter al gevlogen. Dat geldt helaas niet voor de aanzienlijke stash die meneer Deluna er op nahoudt. En we hebben het niet over een jampotje met half opgepeuzelde toppen erin, nee deze meneer heeft zomaar 51 pounds ofwel 23 kilo wiet open en bloot in huis liggen!

Met een goedbedoeld ‘foutje, bedankt’ kom je in de staat New York niet weg. Deluna werd direct en in zijn eigen huis in de boeien geslagen, en op beschuldiging van ‘crimineel bezit van marihuana’ vastgezet op het politiebureau van Albany.

Schietgebedje

De volgende dag mocht ie weer vertrekken gelukkig, maar hij zal die 23 kilo nog wel aan een rechter moeten proberen te ‘verkopen’. Recreatieve wiet is zoals gezegd nog altijd illegaal in New York. Bezit van meer dan 10 pounds (4,5 kg) resulteert in een zogeheten ‘felony charge’, waardoor je bijvoorbeeld nooit meer mag stemmen voor de president.

Al denken wij dat Deluna zich meer zorgen maakt over de geldboete van 15.000 dollar en/of een celstraf van maximaal 15 jaar die hem boven het vergeetachtige hoofd hangen als hij wordt veroordeeld…

[beeld: Luis Molinero/Shutterstock]
(advertenties)