(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

‘Een nieuwe gouden standaard in automatische productie van voorgedraaide joints’, zo noemt het bedrijf Hefestus zijn nieuwste monster van een machine: de Aura 2000. Want met de hand draaien, rollen en likken is er in de legale wietmarkt al lang niet meer bij. Dit apparaat kan ieder uur van de dag tot tweeduizend perfect gevormde joints maken.

Volgens de fabrikant is het een ‘ideale oplossing’ voor middelgrote cannabisondernemers die kijken naar uitbreiding van hun assortiment met voorgedraaide joints op een betaalbare en meer kostenefficiënte manier.

De Aura 2000, waarvan we de prijs niet hebben kunnen achterhalen, is een uitvinding van Yael en Shahar Yamay, een vader en zoon uit Israël. De naam van hun bedrijf Hefestus verwijst naar de man die volgens de Griekse mythologie gereedschap en wapens maakte voor de goden. Denk aan de bliksemstralen van Zeus bijvoorbeeld en de drietand van Poseidon.

Over de ontwikkeling van hun jointmachine deden vader en zoon acht jaar en er worden exclusieve materialen uit Europa en de VS voor gebruikt.

Uiteraard sommen de makers diverse voordelen van de Aura 2000 op, zoals gebruiksgemak, precisie, tijd- en arbeidsbesparing. Maar de mooiste – voor ons dan toch, al is maar uit chauvinisme – vinden we de zogeheten ‘Dutch Crown’. Wat een Nederlandse Kroon betekent? Nou dit dus:

‘Using patented technology, the Aura is the only industrial joint-rolling machine that actually folds the tips of cones for a more aesthetically pleasing joint’ – Dutch Crown

(advertentie)