(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Mysteries, wij zijn er dol op. Vooral als er ergens ‘zomaar’ heel veel wiet wordt gevonden, zonder dat duidelijk is van wie die is. Over naar het Limburgse Venlo, waar medewerkers van een transportbedrijf donderdag een wel heel vreemde lading aantroffen in vrieskisten: 87 kilo ‘gedroogde hennep’ ofwel rookbare wiet!

Cannabis die van niemand is

Herinneren jullie je die twee voorvallen nog van de laatste maanden van het eerste coronajaar 2020? Toen lag er zomaar even hasj – kilo’s hasj – op straat en nog wel vlak achter elkaar in twee verschillende steden:

LEES OOKRaadsel van Breda • Wie gooit 4,3 kilo hasj in het water?!

LEES OOKMysterie • Weer kilo’s hasj op straat, nu in Hengelo!

Maar bovenstaande 4,3 en 2,8 kilo hasj zijn weliswaar niet te versmaden (oh, wat hadden wij die graag gevonden en gehouden in plaats van aan de politie over te dragen), maar het is nog klein bier vergeleken bij de partij wiet die de autoriteiten afgelopen donderdag bij toeval in hun handen kregen geworpen.

Vier vrieskisten met bijzondere inhoud

Bij een transportbedrijf in Venlo kwamen donderdag vier vrieskisten aan. Op zich niets bijzonders, want iedereen heeft tenslotte een vriezer nodig. Maar de inhoud van deze vier kisten was anders dan normaal (kippen, ijs, friet, frikandellen et cetera). Tot hun wellicht stomme verbazing, anders hadden ze de inhoud wel zelf gehouden nietwaar, zaten de vrieskisten vol met 86 zakken… wiet!

Zo’n vrieskist willen we allemaal wel thuis hebben staan… [foto: Politie Limburg]

De afzenders zijn trouwens geenszins afromers als je het ons vraagt, want 87 kilo in 86 zakken. In plaats van 86 kilo lijkt ons dan toch, dus er is over 86 zakken een kilootje te veel op de weegschaal gelegd. Wat een fijne groothandelaren in psychoactieve substanties!

Van een ijskoude kermis…

De politie meldt dat het transportbedrijf in de kwestie van de bijzondere transportlading geen blaam treft: ‘het bedrijf in Venlo heeft geen relatie met de aangetroffen drugs’. Mooi, brave jongens. Maar iemand zal toch minder happy zijn met zijn ontdekte vrieskisten. Uiteraard roept de politie ‘mensen met informatie’ op om zich te melden.

Daar gaan wij niet aan meedoen, dus die telefoonnummers zoek je zelf maar op. En sowieso kunnen afzender en beoogde ontvanger de partij – die toch richting de half miljoen euro gaat qua waarde – beter een nieuw en desnoods ijskoud transport op poten zetten. ‘De hennep en vrieskisten zijn in beslag genomen en vernietigd’, klinkt het namelijk ook nog uit de mond van de Politie Eenheid Limburg

(advertenties)