(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Dat het nakende pensioen niet voor elke Nederlander een zegen is, bewijst een 65-jarige man die van beroep vrachtwagenchauffeur is. Of beter gezegd was. Want voorlopig zal onze landgenoot in Spanje moeten blijven en niet gezellig bakkend in de mediterrane zon, maar ongezellig balend in de bak. Bij Jerez de la Frontera namelijk moest hij zijn lading laten controleren door de politie en toen bleek er zomaar 322 kilo wiet als extra bagage aanwezig!

Met de vlam in de wietpijp

De chauffeur, onze 65-jarige landgenoot dus, reed vrijdag met een trailer met een Roemeens kenteken over gods wegen in de Spaanse provincie Cádiz in de regio Andalusië. Dat is hartstikke in het zuiden van Spanje, dus erkend smokkelgebied voor alles wat de mens nodig heeft voor een geestverruimend verzetje.

Maar van zijn aanstaande pensioen zal de Nederlander dus nóg later genieten, aangezien ze in Spanje bepaald niet vrolijk de andere kant opkijken als er 322 kilo wiet uit je lading floept die je hebt opgehaald uit Sanlúcar de Barrameda in Cadiz. (Behalve als je de juiste mensen met uniform hebt omgekocht, maar dat zal gezien het nieuws hier niet gebeurd zijn.)

De reden dat de Nederlander überhaupt señor Sjaak is, draagt ook al niet bij aan een eventuele heldenstatus in de gevangenis: ‘opvallend rijgedrag’. Wat wij ook opvallend vinden; de 294 vacuüm getrokken zakken wiet zaten verstopt in een partij witgoed. Vrieskisten met name.

Hé, wacht eens even. Hadden jullie dinsdag ook al niet zoiets? Jazeker, toen ging het om veel wiet in vrieskisten in Venlo: ‘Hallo, wie is deze 87 kilo wiet in vrieskisten kwijt?‘ Blijkbaar is een vriezer erg populair bij het edele gilde der smokkelaars…

(advertenties)